Lovar du?

Titti SchultzLivetLeave a Comment

Jag är väldigt väldigt stolt över att jag får samarbeta med Unicef, FNs barnfond. Unicef och jag har jobbat tillsammans i flera år nu, jag försöker sprida information om vad som är särskilt viktigt att tänka på precis just nu, vilka särskilda insatser som behövs i världen till exempel. Jag är också Världsförälder. Grejen med Unicef är ju inte att man hjälper ett specifikt barn utan att den peng man ger som t ex månadsgivare koncentreras till barn i världen som behöver det mest just nu. För några år sedan var jag på en fältresa till Sierra Leone med Unicef, jag har alltså sett vilken skillnad Unicef gör. Jag såg att hjälpen kom fram. Jag besökte bland annat ett sjukhus avdelning för nyfödda barn, en skola med barn som fick lunch och skolmaterial genom Unicef (vi sjöng också för varandra, de sjöng en barnvisa för mig, jag sjöng en barnvisa för dem, den med med en liten tomte som tittar ut och haren som skuttar fram så fort och klappar på stugans port. Jag gjorde gesterna till. De kan ha trott att jag var galen…), jag såg undernärda barn få olika sorters vård och en särskild nötkräm fullproppad med nyttiga viktiga saker och jag besökte en vaccineringsplats. Köerna ringlade lååååååånga och stämningen var positiv! Väldigt starka och fina minnen.

I dagarna har Unicef dragit i gång en ny kampanj: #vattelöftet

Det känns ju helt knasigt att vi i Sverige köper 200 miljoner liter flaskvatten varje år. När vi har fantastiskt vatten i kranen! Vi är ju knäppa. Om man sedan tänker på de 1000 barn som varje dag, VARJE DAG, dör på grund av bristen på rent vatten så inser man ju att vi till och med är ganska korkade. Tycker jag. Jag dricker väldigt lite flaskvatten så det blir lätt för mig att avstå helt. I stället utmanar jag mig själv att inte slösa med vatten i andra sammanhang och jag försöker lägga en extra peng på Unicefs insamling som pågår nu.

Jag blir väldigt glad om du också ägnar en tanke åt det här. Att du kanske kan avstå flaskvatten om du brukar köpa det och i stället skänka den pengen till insamlingen? 100 kronor räcker till att rena 10 000 liter vatten, visst är det häftigt!?

Kan du bidra till insamlingen är det fantastiskt och oavsett om du känner att du kan bidra med en peng eller inte så vore det så himla bra om du ville berätta om situationen för andra och kanske berätta vad de kan göra om de kan och vill.

Tack för att du orkade läsa!

Kram, Titti.

 

instagram_vattenloftet_cyan_702092509ac8a76d-575

 

P.S. Missa inte årets Humorgala, på TV4 på Valborgsmässoafton! I år är det Jenny Strömstedt, Eva Röse och Peter Magnusson som är programledare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *