London – första dagen

Titti SchultzFood & Drinks, Livet, Shopping, TravelLeave a Comment

Som jag längtat!

London är min bästa plats i hela världen. (Efter min lägenhet). Jag blir liksom bättre där, mår bättre och är bättre. En konstig känsla, svår att förklara. Mer om det i min krönika i Gefle Dagblad i går om du vill! Det blev en fantastisk helg, vi var borta fredag till söndag så det var kort och intensivt, därför hann jag inte blogga i helgen. Men det kommer nu.

Vi började med en liten promenad där vi bland annat passerade varuhuset Liberty som är en sevärdhet i sig. Jag gillar heminredningsavdelningen bäst och avdelningen för stationary (papper, pennor, kort och sånt fix)! Liberty ligger på en liten tvärgata till Regent Street eller i slutet av Carnaby St, det är nära superstora Oxford Street också. Det regnade som attan hela fredagen, märkligt att det inte ens stör…

IMG_6826

IMG_6831

På väg mot lunch i Soho passerade vi den här porten omringad av kärlek. Byggjobbaren ville inte flytta sig så då fick han vara med på bilden. Det hade han inget emot utan bjöd på en elegant pose.

IMG_6828

Very British.

IMG_6836

Vi mötte härliga människor i form av våra vänner Hanna och Johan som också var i London. Missa inte Polpo om du är i London, välj fyra rätter eller så att dela på. (Jag tänkte att jag gör ett separat inlägg om mat lite senare.)

IMG_6833

IMG_6840

IMG_6843

Tack för maten. Vidare tillbaka till Liberty, nu skulle vi titta närmare på insidan!

IMG_6848

Carnaby Street, Hanna och Erik får feeling.

IMG_6851

IMG_6847

IMG_6853

IMG_6856

IMG_6860

IMG_6861

IMG_6866

Lite fattigare och något oskarpa grupperade vi om och gick till respektive hotell för att ladda för kvällens middag.

IMG_6869

Vi hade lyckats boka oss på ett väldigt fräsig designerhotell, Sanderson på Berner Street. Det är ett bra hotell, bra läge och så men det är ganska mysigt. När vi bokar hotell ser det så fräscht och härligt ut på såna här ställen men när man kommer dit har de fönster in till toaletten och ingen dörr till duschen, det finns en stol och en blyertspenna på ett bord. Det är för omysigt. Nu ska vi inte göra det fler gånger.

IMG_6871

Hit går vi igen och igen, Hakkasan. Det finns två i London, vi var på den i Mayfair. Alltid väldigt gott, missa inte Crispy Duck Salad!!!

IMG_6872

IMG_6878

Ganska sent. Väldigt roligt!

IMG_6885

Gulliga ändå. Vi knallade över Regent Street och och in i Soho, det var inte riktigt läggdags ännu.

IMG_6886

IMG_6891

IMG_6907

Tillbaka på hotellet hittade vi ett biljardbord Erik och jag. We played some pool. Jag kan inte så många regler… Jag improviserade. Erik slet sitt hår.

Läggdags! Första dagen tog slut efter midnatt och jag somnade leende.

To be continued….

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *