London – andra dagen

Titti SchultzFood & Drinks, Livet, Shopping, TravelLeave a Comment

Så här ser vi ut när vi är lite nyvakna. och på väg genom Chinatown, till våra kompisars hotell för att käka frukost med dem. De bodde på ett mysigare hotell än vad vi gjorde…

IMG_6916

The Balcon heter restaurangen på deras hotell. Fint och gott. (Jag gör ett mat och restauranginlägg lite senare.)

IMG_6920

Jag valde det dyraste de hade! För 25 pund fick man hela buffén och en rätt från à la carten jag tog eggs benedict (som egentligen är en amerikansk rätt men det är väl inte så jäkla noga!) En sån här frukost då och då, det är man värd.

IMG_6918

Som han hade bakat! Bra Johan!

IMG_6927

Piccadilly Circus – check.

IMG_6934

Tänk att vi fick så sansade killar Hanna…

IMG_6941

Väldigt väldigt praktisk hatt, den är liksom gjord i någon sorts vaxduk. Det här roade Hanna och jag oss med medan våra killar testade jackor som gjorde att de såg ut att vara med i den gamla serien Hem till Gården som handlar om familjen Sugden och Emmerdale Farm. Den har rullat i evigheter, jag såg den med min mormor och morfar när jag var liten. Jackorna går tydligen never out of style…

IMG_6951

Märkligt nog blev vi hungriga igen. Dels provades det jackor länge och så var jag in i en papper och pennor-butik en ganska lång stund också… Vi hittade till The Mews, där finns det lite olika att välja mellan, vi hamnade här:

IMG_6952

a British Brasserie. Gott och enkelt.

IMG_6959

Härligt gäng vid bordet bredvid, de beställde in en av varje rätt men mest gillade de skaldjur i alla former!

IMG_6979

Anthropology. Färgglad och bohemisk butik. Ganska ofta hittar man kul porslin tycker jag. Den här butiken ligger på Kings Road. Dit kan man ta tunnelbanan. Kliv av vid Sloane Square, titta in på Rag and Bone, ta en lunch på Colbert till exempel. Från Sloane Square promenerar du ner på Kings Road, där ligger många butiker och även Saatchi Gallery som ofta har fantastiska utställningar. Just nu en om Rolling Stones som bland annat Mick Jagger varit väldigt engagerad i själv när det gäller att samla in grejer och så. När du går längs Kings Road sväng gärna ner på tvärgatorna, där ligger mysiga små gator, fantastiska hus och trädgårdar och en och annan pub att luncha eller vila fötterna på. Gå in på vilken som helst, en del är himla snofsiga andra sunkiga. Jag gillar båda varianterna mycket!

IMG_6978

IMG_6974

Apropå pubar, vi slog till på Queens Head, det var en pub av den sunkigare sorten. Sylvia hette hon i baren och hon passade in så bra. Hon sa inget, ställde man en fråga så pekade hon bara. Hon hade ett rosa linne på sig. Bra pub, skönt folk.

IMG_6977

IMG_6980

IMG_6998

Middag åt vi på Daphnes, Italienare som var en succé. Så gott. Och lite extra fiffigt blev det när den minst kände medlemmen i Rolling Stones, Ron Wood, gled förbi. Han var där med sin senaste fru som väntar tvillingar läste jag i en skvallerspalt. Han hade just färgat håret… Han bar också med sig kvällens rester hem i en doggybag.

IMG_6994

Promenad genom Knightsbridge långt efter stängningsdags.

To be continued…

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *