Kruka!

Titti SchultzLivet1 Comment

Det sista stoppet på turnén runt Siljan i går blev hos Mikaela Willers. Hon är keramiker och du känner säkert igen hennes tallrikar, skålar, ljusstakar och krukor. Mikaela själv var på plats och berättade att hon är från Stockholm men att hon bor i Vikarbyn sedan fyra år och där har hon en butik och en liten verkstad. Det var definitivt värt ett stopp för oss i går, det tyckte i alla fall kvinnorna i bilen. Vi gjorde gårdagens lilla turné för att fly regnet i Leksand. Det gick bra, i Vikarbyn sken solen.

IMG_6638

IMG_6641

IMG_6640Jag har en Greta och nu slog jag till på två Lilly. (Greta och Lilly står på mittenhyllan, bredvid ljusstaken Barock. Lilly är den lilla krukan och den fick följa med hem.) Det är lika fint med krukväxter som snittblommor i de här kråkorna. Jag serverade sallad i Greta en gång. Nu drömmer jag om en Beba som är jättestor.

IMG_6643Mikaela på jobbet.

IMG_6637

IMG_6642

IMG_6644

IMG_6632Jättefint!

På vägen hem körde vi genom Rättvik. Eller körde och körde. Vi fick liksom krypköra och hamnade mitt bland alla gamla bilar som cruisade genom Rättvik. Det är Classic Car Week i Rättvik. Vilka bilar, vilket folk. Man går verkligen all in. Roligt och galet.

Det blev en väldigt bra runda runt Siljan. Vi gjorde något stopp för loppisar också och så fika förstås! Dalarna är fantastisk, ta några semesterdagar här någon gång, det blir dagens tips.

/Titti.

 

 

 

 

 

One Comment on “Kruka!”

  1. Så fint Titti! Herregud vilka minnen jag har från Vikarbyn! Jobbade med tv-programmet ”på rymmen” och vi hade en riktig brak-slut-fest där en gång… kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *