Julmarknad i Sigtuna

Titti SchultzFood & Drinks, Livet, ShoppingLeave a Comment

I går teamade jag upp med mamma och pappa i Sigtuna för att ta några varv på den mysiga julmarknaden. Mamma och pappa kom åkande från Gävle och vi passade på att fira mamma lite för hon fyller år i morgon. Vädret var inte det bästa men det blev mysigt ändå. Sigtuna är så himla fint och det finns så otroligt gamla byggnader kvar. Och ruiner, jag älskar ruiner. Det blev inte mycket shoppat även om jag funderade på en sån här:

IMG_2343

Del av okänd farbror kom med på bilden också, han var inte till salu. Även julbocken fick stanna i Sigtuna. Det blev ingen handling alls faktiskt. Det är korvar gjorda av alla möjliga vilda och ovilda djur, kokosbollar, lakritsremmar, senap som smakar whisky eller konjak, raggsockor, rostade mandlar, rosor smidda i järn och tofflor i fårskinn i imponerande många modeller. Mycket var fint, en del obegripligt, men inget för mig även om jag funderade på en stor bit smarrig parmesan. Vi lunchade på Farbror Blå, väldigt bra mat! Trevlig ägare också visade det sig. Vi fick prata mycket med honom. (Mamma och pappa fick med sig tomma vinflaskor hem från honom för att tappa sitt eget vin i. (Kanske minns du att jag visade bilder under sensommaren på mammas och pappas alla vindruvor som växte så det knakade, nu har de gjort vin på dem. Chateau Schultz ska det heta. Återkommer när jag smakat…)

IMG_2360

IMG_2356

IMG_2344

IMG_2346

IMG_2347

Till höger om den här kyrkoruinen står den ”nya” kyrkan, Mariakyrkan, en fantastiskt vacker kyrka i rött tegel och den är inte heller helt ny utan invigdes 1247!! Jag älskar gamla grejor.

IMG_2348

IMG_2333

IMG_2355

IMG_2353

IMG_2342

IMG_2332

Tack för i dag Sigtuna.

Kram, Titti.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *