Jättekonstigt

Titti SchultzLivetLeave a Comment

Det är ändå skönt att känna att jag under semestern har tid att tänka på saker som mina hortensior. De är lite märkliga. Jag planterade tre för kanske sju år sedan. Den ena har nästan dött, det händer nästan ingenting, den tittar upp lite i gräsmattan men inte mer, jag låter den hållas. De andra två hände det inget med heller, förrän förra året. Nu har de blivit små buskar. Det tog alltså sju år! Så ska det nog inte vara egentligen. Jag vet också med säkerhet att jag köpte hortensior som skulle blomma i blått… Ta en titt igen på bilden här ovanför. Det är sånt som jag funderar på nu när jag är lite ledig. De blå hortensiorna som är rosa. Och rosa-blå. Någon enstaka är blå. De gör som de vill.

IMG_6146

IMG_6145Jag har hört att det kan vara något med ph-värdet i jorden som påverkar färgen men att det blir olika på samma buske och att vissa blommor blir halvt blå och halvt rosa. Jättekonstigt tycker jag. Men festligt.

IMG_6135Funderar på att förstora den här och hänga den ovanför soffan på landet.

IMG_6136 Man hittar lite allt möjligt i skogen.

IMG_6158Vissa fiskar från bryggan. Stor jäkla fisk nappar. Stor kamp utbryter, fisken släpper taget. Jag är ganska glad för det, jag måste erkänna att jag köper helst fisk hos fiskhandlaren.

IMG_6150Flytbryggan kom i i dag. Nittonde juli. Halva semestern kvar och 18 grader i vattnet. Det dröjer lite till innan jag simmar runt bryggan där ute.

IMG_6153Mariefredsbåten på väg hem.

IMG_6154

Det var det den här söndagen. Och den var inte alls dum.

/Titti.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *