Jag är ingen älskling

Titti SchultzLivet, Stockholm2 Comments

Häromkvällen var jag, Erik, Ulla och Helge och kollade Lena Philipsson på Cirkus, Jag är ingen älskling heter hennes show som går för fulla hus på Cirkus. Eller heter den Vid Pianot Lena Philipsson!? Blir plötsligt osäker men båda stämmer bra på det som levereras! (Och Cirkus, rättare sagt på Cirkus Skandiascenen som är ett litet hus precis bredvid det gamla vanliga Cirkus på Djurgården.) Ulla och Helge är Eriks mamma och pappa. Alla gillar Lena men jag tror att Helge är hennes största fans i vår grupp.

IMG_6027

Men jag kan väl säga så här; man behöver inte gilla Lena överhuvudtaget innan man går på den här showen för innan den är klar så är man ett fan.

IMG_6033

Det är mycket musik från Lenas senaste platta men också gamla hits som får publiken att gå bananas! Det här lilla Cirkus är en fantastiskt lokal för till exempel en sån här show. Lena är första artisten som intar stället som är väldigt nytt. 800 pers får plats och man känner sig nära det som händer på scenen. Extra nära om man sitter på första raden för då har man knäna mot scenkanten, nästan. Lena skojar mycket med dem som sitter där. Lena är rolig, snabb, sarkastisk, personlig och bjuder väldigt mycket på sig själv. Hon berättar om sin sårbarhet trots att hon är stark, hur hon påverkas av allt skvaller som skrivs, hon skojar om sina ex och vi får träffa hennes barn. En himla fin kväll som inte blir för lång, en och fyrtiofem är perfekt. Det som möjligt är ett minus det är att showen hr gått så länge så allt prat inte känns helt naturligt längre, det känns snarare som något som repeterats ett par gånger för många. I övrigt två tummar upp.en hel del kändisar i publiken också, kul att titta på innan föreställningen börjar, Johan Rheborg, Kristin Kapersen, Magnus Carlsson och Eva Röse till exempel.

IMG_6038

Här skrattade jag så jag höll på att trilla ur stolen, Lena blev Sveriges sexigaste kvinna en gång, samma år blev Sven Wollter Sveriges sexigaste man. I tv hittade man på att Sven skulle sitta i en fåtölj och röka pipa, Lena skulle åla runt honom och sjunga Kiss me Tiger. (Tänk om det skulle hända i dag.) Lena medgav att det inte var helt bekvämt. Nu var det dags för Kiss me Tiger 2.0! Lena i fåtöljen och en dansare ålandes på golvet. Och som han ålade! Det här hade också kunnat bli fel men det blev väldigt väldigt roligt!

IMG_6040

Kalsongerna var så små. De glittrade också. (Jag är ledsen att bilderna inte är bättre…)

IMG_6024

IMG_6020

Innan föreställningen åt vi middag på POP, restaurangen på ABBA hotellet som sitter i hop med ABBAmuséet på Djurgården. Det var bra även om vi inte riktigt dansade ut.

IMG_6023

Vi genar över Hasselbacken upp till Cirkus.

IMG_6019

IMG_6017

Lite tidigare på kvällen skötte sig solnedgången bra tycker jag.

Kram, Titti.

 

2 Comments on “Jag är ingen älskling”

  1. Haha! Jag satt på första raden och fick se ”Sven Wolters” glittriga kallingar rakt upp i ansiktet. Bra show förövrigt. Kram

  2. Är det sant!!?? 🙂 🙂 🙂 Sjukt kul! Jag börjar skratta bra jag tänker på ”Sven Wollter”…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *