Ja klöpp ma

Titti SchultzLivet5 Comments

Det är gävlemål för;  jag har klippt mig. Och det har jag. Eller jag gör ju inte ett dugg utan det gör min fantastiska frissa Sofia Ringberger. Hon är så bra så bra. Jag jobbade med hennes bror och han är kompis med min kille och en gång sa jag i förbifarten att jag letade en ny duktig människa som kunde rädda mitt hår. -Testa min syster, sa han och nu har jag testat henne regelbundet i flera år. Vi avfärgade, eller vad det hette, för att få bort lite gamla pigment i håret och sedan påfärgade (det uttrycket hittade jag på nu – ej frisörlingo!) Sofia igen. Det man avfärgade med var inget man ville smaka på, det var lila och stod och rök (rykte? rökte?) för sig själv… (Kolla bilden ovan, de ljusa strimmorna till vänster om byttan är alltså rök.) Men håret sitter kvar!

IMG_2677Så här blev det! (Undrar om damen där till vänster också brukar ta selfies? Jag är tveksam. Jag är inte heller helt bekväm med det utan känner mig oftast som en idiot men vad gör man inte…)

IMG_2679Jag och mitt nya hår drog in på Åhléns och kollade runt lite, jag hittade Prins Carl-Philips lakan, eller i alla fall de lakan som han designat tillsammans med någon som heter Kylberg och lakanen är väl helt ok men får fem tummar upp för det här…

IMG_2678…hålen! De har hål uppe hörnen på påslakanen och det gör att det går att bädda på ett smidigt och snabbt sätt. I ganska många år nu har det här blivit mer och mer ovanligt och det är helt obegripligt! Jag blir till och med förbannad! Hur urbota dumt är det inte att bara gasa på och köra raksöm hela vägen runt utom i fotänden, pilligt som attan att bädda. Jag avskyr att hålen är utrotningshotade! Dåligt! Nu kan man kanske tycka att jag överreagerar lite på en skitsak, det må så vara men jag blir tokig när saker som är himla bra bara försvinner. Ingen förklaring, ingenting. (Det var samma sak när Cloettas chokladkaka Makalös bara försvann från marknaden. Vansinne. Det var den godaste någonsin, särskilt rutorna med pistage i. Makalös OCH hålen ska komma tillbaka på bred front tycker jag!!) Vissa saker är svårare än andra att komma över…

Sedan gick jag vidare hemåt och passerade en vägg som var fin fast den var ful,

IMG_2680

Kram, Titti.

 

 

 

5 Comments on “Ja klöpp ma”

 1. Det skulle behövas en frisör-parlör! Det med hålen i lakanen har du helt rätt i. Jag iofs mer problem med att stryka underlakan med färdiga hörn. Stört omöjligt. Det blir alltid knöligt.

   1. Japp, här stryks det mesta..vi har så ”hårt”vatten, du kan tänka torra,sträva papperslakan -om jag inte stryker dem.Inte skönt att ligga på.

 2. Ja men eller hur som när Coops jordgubbscider försvann också, den och apelsinjuice blandat var ju heeelt outstanding som kör-dricka 😉
  håller med om lakanen också, brukar öppna själv om det är igensytt.
  Hörnsydda laken med resår går bort, tacka vet jag kuvertlakan från J*sk blir som manglade på madrassen.

 3. Hahaha, förlåt mitt garv. Jag kände så igen mig i ditt lakan-utbrott. Trodde bara det var jag som störde mig på hål-bortavaron, som något slags I-lands problem.
  Makalös minns jag också, men inte ned den glädje du beskriver. Tur man tycker olika.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *