Högsta betyg

Titti SchultzLivetLeave a Comment

Vilken söndag, härligt med 17 grader ett tag mitt på dagen (även om det är fel och tiden ur led. Det har inte varit så varmt i mars i Stockholm sedan 1756 då man började mäta, herregud! Något är så fel så jag får fnatt. Och 1756, kan det stämma???), lite jobb som är så roligt att det inte känns som jobb och så häng med två bedårande gudbarn. Högsta betyg!

Började med en sväng till TV4 och Nyhetsmorgon för att prata böcker, jag är med i en bokpanel tillsammans med Martina Montelius och Daniel Sjölin, även om Daniel inte var med just i dag. Vi är där var tredje vecka ungefär och i dag pratade vi böcker på dagens självklara tema; kvinnor och kvinnoporträtt. Mitt tips blev Berömda och Glömda Stockholmskvinnor, IMG_2283 som inte alls handlar bara om stockholmskvinnor, boken är fylld av kvinnoporträtt, både kända och okända, både sådana som inspirerar och sådana som man nästan blir irriterad på.  Det är alltid roligt på Nyhetsmorgon, alltid mycket som händer och jag tycker att sminket blev bra även om jag avstod mascara för att ögat inte är som det ska efter gårdagens incident…  Musikgäst i morse var Måns Zelmerlöv, han kommer att åka Vasaloppet nästa år om han vinner Melodifestivalen på lördag. Bra med nya mål hela tiden… Martina passade på att lukta på blommorna, det ska man alltid ta sig tid till och Tilde de Paula är en helt otroligt grym och proffsig programledare. Att man håller på Jenny Strömstedt i Let´s Dance känns och märks överallt…

IMG_2336 Måns lite i motljus med Moe på gitarr och Martin och Anna från Stockholm Strings.

IMG_2326I kulisserna.

IMG_2328Och vad händer om jag drar ut en av de här då…?

IMG_2329

IMG_2332Tilde fixar med sitt och Martina med sitt.

IMG_2331Peppen för Jennys framfart i Let´s Dance är tydlig!

 

Efter Nyhetsmorgon åkte jag och Erik till våra gudbarn Emma och Martin som tillsammans med sin mamma och pappa (Maria och Anders) bjöd oss på lunch. Det var alldeles för länge sedan vi sågs så det var mycket att prata om och jag hade till exempel inte en aning om att Emma helt slutat med byxor och bara vill ha klänning, därför blev besvikelsen stor över de rosa jeansen med en väldigt cool tröja till. Från och med nu ska jag ha bättre koll! Emmas mamma Maria är en av min fem bästisar. Vi lärde känna varandra när vi var på språkresa till Hastings när vi var 14, vi visste vem den andra var för vi gick på samma skola men vi gillade inte varandra. det gick över kan man säga… Sedan den där vansinnigt roliga sommaren då vi väl gjorde allt möjligt utom pluggade så värst mycket engelska så är vi bästisar! Lyckan över att ha vettiga och väldigt roliga och kloka människor som Maria i sitt liv är en lyx! Hon håller världsklass. Och det har gått i arv till hennes barn. (Jodå, pappa Anders har en hel del med det att göra också!) Och här är de, Emma som för ögonblicket var en älg med rosa horn och Martin som envisades med att kliva upp och ner från en stol för att hålla mina stressnivåer på topp.

IMG_2358Barbien skulle behöva en hårinpackning…

 

Det här som jag nämnde i går, att jag är en fara för mig själv, där kan statistiken i dag kompletteras med att jag vid ett tillfälle inte såg ett litet litet trappsteg, tampar snett med en finfin stukning som följd plus att jag trillar och landar på höger knä som nu knappt går att böja eller räta ut och det är svullet.  Som sagt, en fara för mig själv. Känner mig som ett skämt, det är ju nästan pinsamt. Erkänner bara här och på detta sätt.

Nu går jag och lägger mig, det bör jag klara utan större skador.

God natt, Titti.

 

P.S. Ber om ursäkt för en suddig bild på Måns och mig högst upp men jag tänkte att det tål Måns fagra nuna. D.S.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *