Har du ledsnat?

Titti SchultzLivetLeave a Comment

 

Orkar du inte höra ett enda ord till om valet?

Nä jag vet, det är intensivt och mycket och vad säger de egentligen och kan man lita på dem..!? Jag tänkte bara att om det är så att du tycker att det ska bli skönt när valet är över och man får tillbaka den vanliga tv-tablån, då finns det ett bra sätt att snabbt kunna lägga det till handlingarna. Gå och rösta på studs, då kan du släppa det sedan. Helt. Och bara tänka på annat.

Jag förtidsröstade i veckan och det kändes fantastiskt bra! Nu är jag klar. Men OM jag ändrar mig i sista stund kan jag rösta igen i morgon på valdagen. Men jag ändrar mig inte. Och ändå kan man aldrig veta att det blir som man vill. Vi är många som säger vad vi vill med våra valsedlar, vi vill olika och sedan lever vi vidare i den blandning vi får till tillsammans i hela landet. Men vill man att det i alla fall då och då ska gunga lite i den riktning man själv vill, då måste man faktiskt rösta. Och så är det det där med att vi är en demokrati. Det är en lyx. Det tror jag att vi alla vill fortsätta leva i. Då har vi också en skyldighet, vi måste rösta. Vi kan inte bara ta det vi har för givet.

Röstar du? Berätta gärna, du behöver inte säga på vad så klart. Jag får lite känslan att vi kommer att vara många som kommer iväg och röstar i det här valet. Man tror att hälften av väljarna redan har röstat. Vilken grej. Kul!!! Jag röstade i veckan som sagt. Jag röstade på två olika. Jag röstade på ett parti valet till riksdagen och på ett annat i kommun och landstingsval. Jag funderade på vad som är särskilt viktigt för mig där jag lever och bor och det bestämmer ju främst kommun och landstingspolitiker och där letade efter ett parti som i alla fall tyckte ungefär som jag.

Det känns alltid lite högtidligt.

En lite rolig historia från min förtidsröstningslokal!  I kön fram till den fyrkantiga rösturnan stod jag nära en dam som inte visste hur hon skulle göra. Förtidsrösta eller rösta i morgon på valdagen. Hon var inte säker på att hon skulle leva till på söndag, sa hon. Hon var 91 år gammal, det upprepade hon många gånger. Hon verkade vara i toppform men ändå, uti fall att, hon ville inte att hennes röst skulle slösas på grund av döden! Då är man noga med att utnyttja sin rösträtt, att få ha ett ord med i laget. Hon kommer att leva i mitt bakhuvud hela mitt liv! Jag sa till henne att jag skulle satsa mina pengar på att hon kunde rösta på söndag, jag hade nämligen sett henne ta trappan upp i raska kliv!

 

Önskar dig en toppenhelg!

Kram.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *