Gefle

Titti SchultzLivet2 Comments

Jag är kvar i Gävle. I dag regnar det och det kommer det att göra hela dagen spår min mor. Jag gör ingenting, bara slappar. I går var det jobbdag för mig, ett konferenciersuppdrag, och sedan lurade en kompis med mig ut på lite galej och det var ju mer än lovligt roligt även om jag är lite trött i mössan i dag. Det var det värt. Jag återkommer till gårdagen vid ett annat tillfälle.

I går var det strålande vårväder och innan det var dags att jobba luftade jag bilen, vi behöver ju lära känna varandra bilen och jag…  Jag hamnade på några platser som spelat stor roll för den här staden.

IMG_4191

IMG_4193

 

IMG_4196Den nyaste och fulaste delen av kaffefabriken. Det rostas en del kaffe i Gävle och det görs också papper, fast det är en annan fabrik. Två väldigt olika dofter… Men båda dofterna får gävlebor att konstatera ”att det luktar pengar”.

IMG_4156Gavleån.

IMG_4213Moln som speglar sig i pool. Arty farty.

IMG_42348 x Trisse och 1 x Ida. Det här är de katter som bor här i mina föräldrars hus även om katterna tror att det är deras hus och det här är de katter som ser mina föräldrar som sin personal, något mamma och pappa helhjärtat ställer upp på. Ida och Trisse kommer från Gävle Katthem, mina föräldrar ville ha EN katt. De knallade runt och hälsade på katterna. Mamma hittade Ida och tänkte – henne ska vi ha. Pappa hittade Trisse och tänkte – honom ska vi ha. Och du ser ju, varför välja. Ida kom till katthemmet som liten liten kattunge och hon har bara bra erfarenheter av livet och hon är alltid på bra humör , på alerten och pratar oavbrutet med både sina människor och med Trisse. Trisse har inte haft det så roligt, folk har inte varit snälla mot honom och han vill helst inte ha okänt folk omkring sig. Han litar inte på någon i första taget. De här två med väldigt olika erfarenheter av kattlivet kompletterar varandra och lär av varandra. Ida har liksom fått Trisse lite gladare i sinnet  och de är väldigt gulliga mot varandra och omtänksamma. Håller koll och ser efter varandra. Det är nu också lite av en sport att se till att båda har det väldigt bra i tillvaron, särskilt Trisse som nu ska överkompenseras för allt elände han fått stå ut med. Jag skulle gärna vara katt här hos mina föräldrar…

 

Glad söndag.

/Titti.

 

 

 

2 Comments on “Gefle”

  1. Titti
    Vilka fina katter… min första katt hette också Trisse. Var mycket speciell trodde han var hund. Saknar honom fortfarande fast han varit i himmelen i säkert 26 år redan. Vilken lycka att Trisse och Ida hamnade hos dina fina föräldrar. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *