Gammal ost, en ravin och några grottor

Titti SchultzLivet, TravelLeave a Comment

Jag älskar cheddarost och plötsligt fick jag nys om var den kommer ifrån, Cheddar! Det vill man inte missa! Även om man hatar alla former av ost så ska man åka dit för resan är magisk genom en helt enorm ravin. Hissnande vackert och dramatiskt och helt omöjligt att fånga på bild så klart.

IMG_0920

IMG_0922

Den lilla röda pricken längst ner på bilden är en liten cyklist som trampade genom hela ravinen framför vår bil. Ravinen är 120 meter hög! Svårfotat. Ravinen bildades av snabbflytande smältvatten under den sista istiden. I grottan hittade man The Cheddar Man också, han var den sista människan som levde i grottan, långt innan man lagrade ost där, hans skelett är 9 000 år gammalt. (Han ligger inte kvar i grottan, nu är han på National History Museum i London.)

IMG_0938

Älskar min mamma på den här bilden, hur hon anstränger sig för att få med lite mera berg på bilden. Vägen du ska åka för att passera genom ravinen är A 3135.

IMG_0989

Så var vi framme, det ser ut lite så här…

IMG_0973

Osten!

IMG_0975

IMG_1027

IMG_1029

Cheddarosten gjordes tidigare i cheddar och lagrades sedan i grottorna i bergen. Det här sjukt jädra god cheddar!! En sån här ost är nu den femte medlemmen i bilen på vår bilsemester och nu prioriterar vi hela tiden att hitta ett nytt kylskåp för osten att bo i. Det är det värt, så god är den. Och om osten har bott i grottor, då tänkte vi inte missa dem.

IMG_1008

Hej från grottan.

IMG_1001

IMG_1023

Ser helt stört ut men ändå fantastiskt.

IMG_1004

Så här bodde osten förr. Nu lagras den i vanliga lagerlokaler.

IMG_1036

Så kom vi ut ur grottan igen och det var varmt och ljust och vi köpte osten som vi nu reser med och vi tutade vidare.

(Tips från det här stället, ät INTE under några omständigheter på Lion Café – katastrof.)

/Titti

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *