Gala!

Titti SchultzLivetLeave a Comment

I går var det fest, en av årets viktigaste fester. Årets Humorgala till förmån för UNICEF, FNs barnfond, målet var att locka så många som möjligt att bli Världsföräldrar. Det är ju inte samma sak som att ha ett fadderbarn, man hjälper alltså inte ett specifikt barn utan pengen man ger tar UNICEF hand om och använder på de platser i världen där utsatta barn behöver den bäst. Som nu när situationen i Nepal är mer än krisartad, barnen är väldigt utsatta och bland annat börjar det blir svårt att få tillgång till rent vatten så UNICEF satsar stenhårt på att rena vatten bland annat vattenreningstabletter, vatten och hygienpaket och vätskeersättning. UNICEF har, förstås, alltid fokus på barnen.

Jag har varit världsförälder i många år nu, det kostar 100 kronor i månaden, jag är världsförälder två gånger om, jag har också varit på fältresa med UNICEF till Sierra Leone och det känns helt fantastiskt att ha sett hur de pengar vi skänker hjälper. UNICEF är också helt beroende av insamlade medel, det kan vara bra att veta. Jag har besökt en skola, vaccineringsplatser, ett sjukhus och en plats ditt mammor kunde ta sina barn som var undernärda och få hjälp med nötkräm som är effektiv hjälp mot undernäring. En helt otrolig erfarenhet och jag har med mig bilder och dofter som jag aldrig kommer att kunna glömma. Både av vackra och av helt förskräckliga saker… Jag kan i alla fall definitivt lova att den peng du skänker gör stor skillnad och räcker längre än du kanske tror! Här kan du köpa viktiga presenter till någon som t ex fyller år, eller bara för att du vill hjälpa! Vill du bli världsförälder, då ser du hur det går till här!

Galan i går tv-sändes som vanligt på TV4 och man lyckades bra med balansgången mellan humor och allvar. Alla var där och uppställningen av artister på scenen var fantastisk!! Jag fick sitta med UNICEFambassadörerna Lill Lindfors, Kajsa Bergkvist och Lill Lindfors.

IMG_3919

 

IMG_3921Hockeylegenden Börje Salming som är så himla trevlig satt vid mitt bord med sin sambo Pia och min hockeytokige sambo som inte kunde tro sina ögon när Börje kom och slog sig ned!! Börje hade gjort en fältresa till Mocambique och han var otroligt berörd av allt han sett och upplevt. Reportaget när Börje besökte fem syskon som bodde själva efter att båda föräldrarna dött var otroligt starkt och Börje grät öppet och stod för hur starka känslorna var. Det var fint och viktigt.

IMG_3916Redan innan galan började fick en av kvällen stjärnor, Carola, feeling och peppade några av oss som setts innan på ett mingel. Hon tipsade oss hur hon ville att vi skulle interagera när hon körde låten Make a Change live under galan. Vi skulle stå upp vid ett särskilt tillfälle, vi skulle klappa och ge järnet!! Låten har Carolas son Amadeus skrivit så man förstår att den stolta mamman var extra engagerad. Sedan intog hon scenen och vi stod, vi dansade och vi klappade. När Carola säger hoppa då hoppar man…

IMG_3928(Skvaller: Längst till höger i bild; Carolas nya kille.)

IMG_3927

IMG_3929Seinabo Sey (en gång för alla, efternamnet uttalas Siiiii) är en av mina favoritartister i hela världen just nu. Den rösten!!! Hon körde sin tokhit Younger.

IMG_3931

IMG_3933Programledartrion under ett kort break, Eva Röse, Jenny Strömstedt och Peter Magnusson. De gjorde ett grymt jobb. Peter funkade bättre än jag trodde – my bad. Längst till vänster en studioman.

IMG_3937Hittade min kompis Steffo. Det är ju hans hund Sally jag ofta hänger med.

IMG_3938Det här är min härliga vän Tina (i märklig belysning…), Tina jobbar på UNICEF och var lite spindel i nätet hela kvällen. Tina får högsta betyg!

Finalnumret levererades av Måns Zelmerlöv i ett ösregn av blå konfetti och en massa härliga sjungande och dansande ungar! Låten var Heroes förstås.

IMG_3935

Bra stämning!

/Titti.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *