Gå i kloster

Titti SchultzLivet, TravelLeave a Comment

Då vet jag ett bra ställe. St Michael´s Mount! En ö nära Penzance och som tillhör den lilla orten Marazion i Cornwall, det sägs att ärkeängeln Mikael uppenbarade sig på ön år 495 och efter att nomaderna erövrat England 1066 så  bjöd de några benedikinmunkar att komma till England och dra i gång ett kloster här. Och det gjorde de. Åren gick, det hände grejer och 1659 köpte sir John St Aubyn hela ön och under årens lopp har hans ättlingar förvandlat klostret som blev en borg till ett familjehem. Det är det fortfarande. Plötsligt kommer man in i ett rum och där är ett inramat foto på familjens ena tonåring och i ett annat rum ett foto på familjen och Drottning Elizabeth II.

IMG_1425

Beroende på om det är ebb eller flod kan man gå ut till ön, när vi kom var vattnet för djupt och vi tog båt ut men när vi skulle hem… Återkommer strax till det.

IMG_1424

Mina tre går mot båten. Gångvägen som försvinner ner i vattnet till vänster i bild.

IMG_1444

IMG_1455

IMG_1471

IMG_1458

Där ser du gångvägen under vattnet också.

IMG_1468

IMG_1474

Pappa och Erik bestämde sig för att gå tillbaka till fastlandet trots att vattnet fortfarande var djupt över gångvägen. Medan mamma och jag står och tittar efter dem får mamma ett ryck!

IMG_1477

– Vi går också! Annars kommer de att vara styva i korken för alltid över att de gick och inte vi. Vi kavlade upp byxbenen så mycket det gick och trampade ut men det växlar fort när det växlar och vattnet försvann nästan helt medan vi gick. En väldigt speciell upplevelse. Oväntat roligt!
IMG_1481

Plötsligt möte av en ivrig stolle i bil! Det gäller att ligga på om man ska pricka timmarna då det går att gå och köra. Notera min mot, hon traskar på som om hon inte ens märkte vattnet.

IMG_1478

14 grader i vattnet var det någon som sa men så länge jag slipper doppa magen klarar jag nästan vad som helst.

IMG_1433

Gruppen.

IMG_1490

När vi kom var det en väldig massa vatten där jag går! Fascinerad.

IMG_1497

Gölliga.

Kram, Titti Turist!

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *