Fredag och restaurangtips

Titti SchultzFood & Drinks, Livet, StockholmLeave a Comment

Det har varit ett väldigt spring på restauranger sedan semestern tog slut. Flera har varit snälla och bjudit mig – vilken lyx men det har hänt att jag betalat själv 😉 !

IMG_3013

Boqueria kommer jag alltid tillbaka till, tapas! Älskar tapas! Ligger i Moodgallerian. Hit hakade Hanna på.

IMG_3015

IMG_3123

Nytorget 6, en av mina absoluta favoriter. Numera äter jag alltid tonfiskburgaren eller plockar ett par av de mindre rätterna. Smarrigt!!

IMG_3124

Råkade fota mina ben under bordet. Det blev så här. En sån där bild man bara brukar kasta men den får vara med.

IMG_3267

Man kan ta en djurgårdsfärja ut till Restaurang J i Nacka Strand. Gillar det stället mest för läget skull.

IMG_3272

Där var jag med Gry.

IMG_3260

Oklart.

IMG_3289

Och så Hallwylskas innergård! Mysigt barhäng och det går bra att äta också.

IMG_3291

IMG_3276

IMG_3274

Mycket bilder från Hallwyllska, vackert ställe. Det finns ett museum också.

IMG_3309

Wedholms Fisk med Eriks mamma och pappa som firade bröllopsdag. Hit brukar kungen gå med sin fru. Han var inte där just denna kväll. Maten smakade dock kungligt. Bara fisk men vilken fisk!!! Alltså inte bara fisk utan det finns inget kött. Ja, du fattar. En fiskrestaurng.

IMG_3301

Jag, Ulla, Helge och Erik.

IMG_3310

Trots att det är en fiskrestaurang så fotade jag bara desserten. Sån är jag.

IMG_3664

Min favorit på Ljunggrens i Götgatsbacken på söder; spicy tuna tempura roll och sashimi (bara tonfisk och lax denna gång. Sällskapet fick bestämma.).

IMG_3681

Jag och Mathilde (bilden högst upp) lunchade på WoodStockholm. ”Grisen eller blomkål?”, var menyn. Jag tog blomkålen och Mathilde grisen, se bilder:

IMG_3675

IMG_3674

IMG_3671

En liten skvätt soppa innan maten, som att vara scout igen. Fast godare än vad jag minns min tid som scout. (Jag var med i Gävle Kyrkliga Scoutkår, inte särskilt kyrklig, vi var sjöscouter. Jag ville bara hålla på i båtarna. Att städa patrullskåp och patrullrum och vad vi nu gjorde var inte intressant. Patrull Havsörn, mäktiga vingar…. så började vår lilla sång som jag glömt resten av. Jag har scoutskjortan kvar och det märkligaste är att jag fortfarande kommer i den. Mina föräldrar måste ha tänkt, den här kan hon ha tills hon dör på sin post som scout. Nu kommer det inte att bli aktuellt. Att jag dör som scout. Men jag är alltid redo.

I går var jag på en restaurang som heter Mancini, den ligger på Tunnelgatan (just det, samma gata som Olof Palmes mördare sprang och försvann på). Restaurangen är en italienare, vi hade aldrig varit där förr men våra kompisar Anki och Peter hade koll och det var så väldigt väldigt gott!!! Det är ju också väldigt väldigt synd att jag inte kom i håg att ta en endaste bild…

Ha en fin helg,

Titti

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *