Fortsätt österut längs Thamsen.

Titti SchultzLivet2 Comments

 

Passera Tower Bridge. Då kommer du till gamla varvsområden. Hit kom fartyg från hela världen och lossade sina laster. Massor med exotiska dofter och smaker landade på brittisk mark den här vägen. I modern tid har det utvecklats till coola bostadsområden med fina promenadstråk och många möjligheter till god mat och dryck. Det här är också ett område där man känner historien, människor har arbetat hårt här. Svettats och frusit, det har varit rått och jävligt. Och tungt. Det känns verkligen och nu är fint det att de här gatorn fylls med helt annat livl.

Man kan börja vid Hay´s Galleria, den ligger väldigt nära London Bridges buss och tågstation. På andra sidan floden, höghusen du ser, det är gammal ravemark! Där festades det vilt under slutet av 80-talet och början av 90-talet, sedan blev det big business där i stället. Skyskraporna flög upp och ganska rakt över från där den här bilden togs ligger St Catherine´s Docks, restauranger, barer och butiker, himla mysigt.

Tycker man att det är spännande med såna här fartyg så går det bra att gå ombord på det här.

Towern, en jättejättejättespännande historisk plats. Här halshögg Henrik VIII minst åtta fruar om jag minns rätt. Ta en guidad rundvandring, längsta versionen du kan få, det är fantastisk spännande!

Inte London County Council längre men byggnaden är kvar men innehåller andra kontor i dag.

The circle, en historisk plats med en historisk häst!

I blåsväder…

En vindlande promenad tog oss, ännu en gång, till Borough Market.

Gammal ölreklam men också något att tänka på… Var modig.

Nu får det vara slut på den här Londonorgien! Jag längtar redan tillbaka. Undrar du något så fråga på!

/Titti

 

 

 

2 Comments on “Fortsätt österut längs Thamsen.”

  1. Åh! Har aldrig varit i London (48 år *skämskudde*) men har tänkt att ta stora dottern på 27 år med på en långhelg. Blir lätt förvirrad när jag börjar söka boende m.m. Vart bor man bäst o smidigast för två nybörjare?

    1. Hej, förlåt detta extremt sena svar! Har ni redan åkt?
      Kolla på hotell i området Mayfair, kan kosta jättemycket men det går att hitta boende där för en förhoppningsvis överkomlig peng. Området Marylebone är himla fint. Det viktiga är att det är hyfsat nära tunnelbana och kanske bussar. Skaffa Oystercard, kan köpas på stationen på vilken tunnelbana som helst, det laddar man med 20 pund till att börja med (per person) och använder på bussar och tunnelbana. Området Bayswater är inte så charmigt men läget bra, vid Hyde Park och nära kommunikationer. Kolla hotell där, ta något som är hyfsat nyrenoverat! Sök på London här bland mina inlägg så hittar ni massor med tips om ni vill!
      Bästa, Titti

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *