Favoriter hemma

Titti SchultzBooks, Livet8 Comments

Hemma hos reportage har hittills aldrig varit något för mig, kanske för att det inte känts som tillräckligt roliga upplägg och en hel del för att det är en av få saker som jag ligger lågt med. Hur jag har det hemma, mitt hem är min borg. Mitt hem är mitt. Men det kom en försynt fråga om jag inte kunde bjuda på några glimtar bara? och det tycker jag känns helt ok.

Att fixa hemma är bland det roligaste jag vet, men nu har det liksom gått i stå här hemma, vi funderar på vad vi ska ha på en vägg i vardagsrummet så nu hänger det ingenting där i väntan på en genialisk idé.  Vi har en garderobsvägg som jag är tokless på och även i den här fråga råder svår beslutsångest. Vi skulle gärna byta ut vårt kök men vi bor i hyresrätt och min hyresvärd, som jag i och för sig trivs grymt bra med, är inte helt överens om när en köksrenovering ska ske… Jag undrar om jag inte ska slå en signal och fråga igen!?

Men som sagt, ett par glimtar… Jag har valt några favoritsaker den här gången. Håll till godo, du som tycker att det här är lite kul.

IMG_1602

Nagelstaken. Den är ju som en byggsats och förändras och byggs på hela tiden.

IMG_1599

De gamla elefantbokstöden snodde jag från mina föräldrar när jag flyttade hemifrån. De är väldigt gamla. Passar bra till de gamla böckerna som jag tycker är helt fantastiska . Jag letar alltid nya på antikvariat och så. Här anar du ett par band med Tusen och en natt. Behöver ett par till så att den fula regeln i bakgrunden snabbt döljs. Alltihop är en del av en bokhyllevägg. Böcker är snyggt. Man kan läsa dem också…

IMG_1601

 Kakaofrukterna! Jag har fått dem av min kompis Anna-Sofia Winroth i Gävle, hon är chocolatier (Gefle Chocolaterie) med egna kakaoplantage och hon jobbar stenhårt för att förutsättningarna ska vara de absolut bästa för dem som arbetar på hennes plantage. Hon pratar med presidenter och premiärministrar, hon ställer krav och kommer med förslag, hon är jättecool. Hon skapar fantastiska praliner och har hunnit skriva en bok också!

IMG_1598

En miniatyr i metall av ett Trafalgar Square lejon som jag köpt på Portobello Market i London och ett lejon som pappa köpt med sig hem från Damaskus om jag minns rätt. Han sålde gruvlok och gruvvagnar dit för mycket länge sedan, det var ett annat liv för människorna där då. En hel del fina saker fick följa med honom hem. I bakgrunden anas min mamma och pappas härliga bröllopsfoto, barn av sin tid! En bild på mitt äldsta gudbarn Tindra och hennes lillasyster Lova kom med också och en bild på min hund Alice som jag saknar varje dag, hon lämnade mig för snart tre år sedan och jag börjar gråta bara jag skriver om henne. Alldeles fantastisk var hon. Allt står på farmor Märtas gamla byrå!

IMG_1605

Jag samlar på ikoner. Jo, jag ser att de hänger snett, det beror p att upphängningsanordningarna på baksidan sällan sitter i mitten, flera av dem är ganska gamla. Några är väldigt nya. Märkligt vad trist det såg ut på bild så här det här lilla hörnet. Det gör det inte i verkligheten.

IMG_1596

Och så var det den här, marmorn är en lampfot, lerasken med en liten hund på locket har jag fått av min kompis Tina och hon har gjort den själv. Älskar såna presenter. En liten tennskål från Munka Sweden som det bor blommor, karameller, ringar och lite allt möjligt i, dock inte samtidigt. Den lilla figuren är en lyckohäst.

Det får räcka för den här gången. Finns det något annat du undrar eller är nyfiken så hojta så kanske det blir något inlägg om just det framöver. Det är kul om vi samarbetar…

Ha en fin onsdag, Titti.

8 Comments on “Favoriter hemma”

  1. Vad kul, då hoppas jag att jag kanske kan få se din samling i något inlägg?
   Det är väldigt roligt att vara igång här, känner mig mycket välkommen!
   Kram, Titti.

 1. Så roligt att du börjat blogga! Har följt dig genom åren på rix och nu nrj. Härligt att få läsa dig oxå!

  1. Härligt att du tycker det, jag har inte riktigt velat eller vågat tidigare men nu känns det jättekul.
   Roligt att du gillar det du läser. Kom gärna med tips på vad du skulle vilja läsa om i fall du kommer på något.

   Ha en skön helg.
   /Titti.

 2. Hej Titti!

  Underbar blogg! Älskar tonen i det du skriver!
  En fråga, var köper man nagelstaken?

  Ha en fin dag!!
  Inger

  1. Hej Inger.
   Vad kul att du gillar det du läser, jag blir jätteglad!
   Nagelstacken finns här och där, man hittar lite olika delar. Det finns ofta att köpa på Blocket och i second handbutiker. Jag vet inte var du bor men i Stockholm finns den ofta på Brandstationen på Hornsgtan och på Norlings Antik på Skånegatan.
   Det finns ett par utföranden så googla runt lite och hitta din favorit, jag är väldigt nöjd med min med ”kulorna”.

   Hoppas du hittar och hoppas att du får en skön helg.
   /Titti.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *