Extraknäck

Titti SchultzLivet, Stockholm1 Comment

Välkommen, sa alla och sedan sa datorn det och sedan fick jag börja jobba. Jag har fått mig ett extraknäck.

IMG_6758

Första dagen, lite för högt bord och lite för låg stol. Det har ordnat upp sig nu. Jag är inkallad, typ, för att hjälpa till att skriva manus till en av Sveriges mest kända och definitivt längsta programledare, Rickard Sjöberg och då handlar det förstås om Postkodmiljonären. Det är jättejätteroligt. Jag tänker mycket på hur jag sitter vid datorn och lägger ord i munnen på Rickard. Det kan hända att han kommer att säga saker framöver som ingen hade väntat sig. Tänkte att jag i alla fall ska utmana honom lite! Roligt! En gång var jag med och tävlade i Postkodmiljonären:

IMG_4429

Jag och min kollega Roger tävlade och samlade in 250 000 kronor till organisationen Operation Smile. Det är verkligen mycket svårare när man sitter där i studion än när man sitter framför tv:n…

Det är en galet rolig arbetsplats med Postkodmänniskorna, glada och spralliga människor som bullrar mycket, mycket skratt och sarkasm på bästa sätt. En väldigt härlig energi. Och otroliga lokaler. Företaget, Warner Bros, som producerar Postkodmiljonären och grannyror och allt vad det är, sitter i Gamla Riksarkivet på Riddarholmen i Stockholm. Där sitter de (och jag en period) bra. Just nu gör jag alltså radio som vanligt, jobbar med planering av nästa dags program och lite annat och när jag är klar med det, oftast någon gång efter lunch, så sticker jag till extraknäcket. Manusarbetet. Låter flott.

IMG_6753

IMG_6754

IMG_6752

IMG_6765

Här strosar jag, över Riddarfjärden med Stadshuset där till höger, fram och tillbaka till extraknäcket.

Som en dröm.

/Titti. (Som är väldigt peppad och glad över extrajobbet trots att det innebär noll fritid ett tag!)

 

One Comment on “Extraknäck”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *