Eldriven

Titti SchultzHealth & Lifestyle, Livet, StockholmLeave a Comment

Jag pratar ofta om min elcykel, till alla som vill höra. På jobbet, mina kompisar får alla detaljer och i väntan på grönt ljus får jag ofta frågor från andra cyklister. Och det är frågor om cykeln och om min cykelhjälm, som ser ut som en stödkrage men det är en krockkudde!

IMG_9141

Här är ju en jättefin bild, verkligen… Nåväl. Fokusera på cykeln där till vänster är du snäll. Där är den, min elcykel. Det är en av de billigaste som finns, jag har köpt den på Clas Olsson och så har jag monterat (eller några cykelproffs fick montera) en supercykelkorg där allt man behöver får plats. Även mindre möbler. Batteriet, som jag laddar en gång i veckan, sitter under pakethållaren. Det är ju inte som att åka moppe att elcykla men det verkar många tro, nej det är mer som att ha en hand i ryggen som vänligt hjälper mig framåt. Jag tycker att det är toppen.

Det som är helt obegripligt är namnet på cykeln: Off Course! Det ska väl vara lite vitsigt. Men Off Course, det betyder ju ”ur kurs”, det vill man ju inte vara. Och ”självklart” heter ju of course. Det hade varit bättre. Jag kallar den bara elcykeln.

Och så var det det här med cykelhjälm, jag gillar det inte. Obekvämt och varmt. Töntigt resonerat så klart, självklart bättre med obekvämt och varmt än krossad skalle. Förra året hittade jag lösningen i svenska Hövding! Det är som en krage med en krockkudde i, den är testad kors och tvärs hur mycket som helst och har hundraprocentig leverans! Det finns försäkringsbolag som rekommenderar Hövding före andra hjälmar. Den skyddar både huvudet och nacken. Det finns en massa filmer där du ser hur Hövding funkar: KLICKA!

IMG_8832

Så här ser jag ut i trafiken, på bilden väntar jag på grönt ljus på Torkelknutssongatan, korsningen med Hornsgatan. Där passerar jag varje dag. Vinka gärna.

Att cykla på morgnarna är min favorit, inte en människa ute när jag drar till jobbet, ren luft och härliga dofter.

Kram, Titti.

 

(Nej jag får inte betalt för att skriva detta! Inte från varken det ena eller det andra bolaget. Däremot berättar jag gärna om sånt jag gillar och sånt som funkar bra för mig.)

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *