Drömhelg

Titti SchultzLivet1 Comment

Det kan ha varit mina bästa sommardagar, den här helgen var otroligt härlig. Vi har hunnit fixa i trädgården på landet, vi har klippt ner en björkhäck och en annan häck har fått tacka för sig. Nu blir det staket där i stället. Jag sprang ett varv och det blev nästan en mil och jag är toppennöjd. Mitt gudbarn August kom och hälsade på tillsammans med sin mamma och pappa, Hanna och Johan. August har börjat ny skola så det fanns mycket att prata om.

IMG_7651Nysprungen och svettig. Jag svettas ju som en kille jag. Det är en mening som jag och mina kompisar skrattat mycket åt under årens lopp. När jag var 23 eller så stod jag i en trappmaskin, de var poppius då, på ett gym och det hade jag gjort ett tag. Då kom det fram en kille till mig och konstaterade ”du svettas ju som en kille du”. Och det var nog det finaste han kunde säga till någon.  Inte vet jag hur jag svettas, mer än att jag svettas mycket. Och länge.

IMG_7654Att klippa träd och buskar är inte jätteroligt, allt har ju vuxit som attan i sommar, det har ju funnits rikligt med vatten…  Allt växer utom min jasminbuske, till vänster i bild, den har slutat växa i stället, den har sett ut så där i två år nu. Någon som vet varför? Den skulle gärna få skjuta i höjden. Hur som helst, björkhäcken blev himla fin till slut.

IMG_7665Resten av dagen var som ett sommarlov när man var liten. Våra vänner Hanna och Johan med sonen August kom hit. Vi ägnade oss bara åt viktiga saker som sol, bad, mat och båtåkande.

IMG_7671Tänk att den sjunker när man gör så här….

IMG_7676Att vara August gudmor är väldigt roligt. Han är en fantastisk liten människa. Han säger väldigt roliga saker mest hela tiden, både medvetet och omedvetet. Och så säger han saker som får mitt hjärta att smälta… I dag konstaterade han till exempel att jag är den bästa gudmodern man kan ha. För ganska länge sedan nu, innan han riktigt fått kläm på att jag är hans gudmor, kallade han mig sin ”hustru – nej, morsa -nej, min Gudrun”. Han simmar som en fisk också, det är jag glad över. Viktigt. Hoppar, bombar, simmar över och under vatten. Jepp, jag är stolt. Han är förmodligen lite bättre än alla andra sexåringar… 😉

IMG_7699Vi åkte till Mariefred och köpte glass. Bara för att det var en sån dag.

IMG_7684

IMG_7689

IMG_7683

IMG_7677

IMG_7703Visdomsord…

IMG_7704

 

De som valde polkaglass drog vinstlotten.

När glassen var slut åkte vi hem och slappade och sedan år vi middag ute och satt ute länge än någon annan kväll på hela sommaren. Med raggsockor på men ändå!

/Titti.

 

 

 

One Comment on “Drömhelg”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *