Downton Abbey

Titti SchultzLivet, Travel1 Comment

Som jag sett fram emot att hälsa på Lord Grantham med familj på Downton Abbey, jag är ett stort fan. Vi kör rakt ut i ingenting på den engelska landsbygden, till Highclere Caste som slottet heter i verkligheten.

Men vilket A N T I K L I M A X det blev. Vi visste att alla biljetter som går att förboka var slutsålda men vi fick veta att om man var på plats före kl 14 fanns det hopp om biljetter att köpa på plats. Vi sladdar in i hyfsad tid men vad hjälper det, slottet är stängt! STÄNGT. Helt stängt. Varför står det inte på hemsidan?? Jag blev jättebesviken, alla i bilen blev besvikna. Skit och pannkaka. Så hittills har vi inte sett Trinity College, inte King´s College och inte Highclere Castle. Det börjar bli komiskt.

IMG_0413

IMG_0405

Tvärnit. Hit till några tråkiga grindar kom vi, inte längre. Inte ens nära.

IMG_0406

Tog en bild på omgivningarna som en klen tröst.

IMG_0416

Tog en bild på mig själv och skylten till slottet. Blev varse om hur illa mina kläder tydligen sitter. Så här gick jag runt en hel dag. Men kläderna sitter i hop med känslan på insidan i det här läget.

IMG_0452

Tröstade oss med lunch på puben. Och det var toppengott. På den här puben kan man bo också. Nästa gång jag bestämmer mig för att försöka ta mig till Downton Abbey ska jag bo här. Gott, fint och rasande trevligt folk som jobbade på puben som heter The Carnarvon Arms. Det är promenadavstånd till Highclere Castle.

IMG_0438

IMG_0451

IMG_0442

IMG_0443

IMG_0447

Ja det var alltså så det blev med det besöket… Men jag kommer att göra ett nytt försök. Jag ska sätta tänderna i det där jäkla slottet en annan gång! Jag tänker lyckas.

Kram, Titti

 

 

 

One Comment on “Downton Abbey”

  1. NÄÄÄÄ! Vilken otur! Det händer säkert något kul inom kort så att du glömmer besvikelsen! Jag åkte i timmar till Alhambra och kom fram lagom till stängningsdags. Blev väldigt lång i ansiktet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *