Det körde i hop sig

Titti SchultzHealth & Lifestyle, Livet, Resor, TravelLeave a Comment

…men på bästa sätt.

I går var det jobb från tidig morgon till sen kväll, radio som vanligt och sedan raskt vidare till Grand Hotels Vinterträdgård där vi repeterade inför kvällens White Guidegala. Landets alla restaurangers gala. Årets bästa restaurang blev Fäviken Magasinet i Jämtland med Magnus Nilsson i spetsen. Magnus och Fäviken vann också Årets Global Gastonomy Award och Magnus är förste svensk någonsin att plocka hem priset! För att verkligen visa var skåpet skulle stå vann Fäviken också Servicepriset.

IMG_2362

IMG_2364Fix och trix in i det sista.

IMG_2375Det var lite fix och trix med mig också, det löste Fanny Lagerwall, hon är fantastisk. När helst det behövs färgläggas ett ansikte på mig är det alltid extra bra när Fanny gör det. Testa henne om du behöver vara extra fin någon gång. Hon är lite galen också, det gör allt ännu roligare! (Just nu vill hon sälja sin Range Rover om du är intresserad av en sån…) Här ser du en glimt av min outfit också, jag körde min smoking som jag investerat i. Jackan kommer från Filippa K och brallorna som kompletterats med sidenrevärer köpte jag på Tiger of Sweden.

IMG_2363

IMG_2388När galan var klar så blev det mera fest. Fäviken som vann de finaste prisen öppnade en Pop Up restaurang i Kungsträdgården och bjöd på en avsmakningsmeny med tio små rätter. Fantastiskt gott, spännande, jättekonstiga smaker, oväntade blandningar och ingredienser. En riktig upplevelse. Här är några exempel på vad vi kastade i oss med lite varierande reaktioner: Linfrökex med blåmusseldip, kornvälling med gammelost och purjolök, vild öringsrom i en liten kopp av grisblod, lagrad saltsill på skorpa (se ovan och nedan), en boll av friterat grishuvud, picklat krusbär och dragonsalt, fågelleverstanning med mäktat vitkål, saltade rönnbär, nypon och svart vitlök , suggkotlett med tasty paste och ett exempel till; kungskrabba stekt i en torr het panna, ättika och nästan bränd grädde.  Puh! Vilken upplevelse. (Ser du förresten att killen till vänster i bild är killen som åkte ur Sveriges Mästerkock förra veckan!?)

IMG_2389

 

IMG_2385Kalaset var inne på Volvos Showroom i Kungsträdgården, roligt val av plats men här sitter jag ute i något som kan vara skärgården.

IMG_2384Välkomstdrink med ett krusbär på en kvist i.

IMG_2390Kvällens bästa keps!

Tack till White Guide-människorna för en strålande dag och en fantastisk kväll. Tack Fäviken Magasinet för maten. Ja, det var alltså det här jag höll på med när du inte hörde ett pip från mig på hela dagen i går. I dag har jag tagit det mycket lugnare, jag har tränat och hållit tummarna för min mamma som bytt lins i ena ögat. Hon verkar må hur bra som helst, det gick snabbt och smärtfritt och hon såg mycket bättre på en gång. Overkligt! Jag har laserbehandlat mina ögon, det är några år sedan nu och jag ser som en hök. Men jag saknar mina glasögon, alla är snyggare i glasögon. Nu har jag börjat hoppas på att det ska bli läsglasögon för mig snart, det kommer  närmare  ju fler år man får på nacken och det går inte att behandla med laser utan det är ögat som åldras. Jag funderar på att skaffa glasögon med fönsterglas som jag kan använda när jag vill vara extra snygg. Jag tror att jag ska rota lite i det här med ett par bågar att bara vara snygg i…

Kram, Titti.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *