De här två

Titti SchultzLivet, Stockholm5 Comments

Roy Fares, en av landets främsta konditorer och Christina Saliba som driver kommunikationskoncernen Berntzon Bylund Saliba, är två sköna människor. Varma och kloka. Så här skriver de på sina instagramkonton:

En gång i tiden kom vi hit som flyktingar från Libanon. Ett av de finaste minnen vi har är det varma mottagandet vi fick. Sverige var varmt och kärleksfullt.

Det är många barn som flytt till Sverige under svåra förhållanden.  Det minsta vi kan göra är att ge barnen en julklapp och visa omtanke.

Den 20/12 anordnar vi därför en julklappsinsamling till barnen på ett asylboende där Röda Korset finns på plats. Insamlingen sker under ett julmingel på Kaffeverket, Snickarbacken 7 i Stockholm mellan kl 17 och 20.

Om du vill gå dit med ett paket, tänk på det här; Det ska vara inslaget och markera vilken ålder och kön som paketet passar för. Om du ger bort kläder, ange storlek på kläderna. Värdet på paketet får vara som mest 200 kr.

Vill du julmingla, OSA här: osa@mindmakerspr.se  Senast 15 dec. 

 

Jag tycker att alla såna här initiativ är fantastiska och jag ska ta mig dit med ett paket. Om det är så att du inte kan ta dig till Stockholm med ett paket så kan det kanske inspirera dig att hjälpa till och dra i gång något snarlikt där du bor. Eller kanske helt enkelt ge bort alla de där kläderna som du eller familjen inte använder och lämna dem någonstans där andra får glädje av dem. Och när du funderar på vad du ska ge bort i julklapp hittar du mitt förslag HÄR hos Unicef. Jag har bestämt mig för att ge ett krispaket till vart och ett av mina gudbarn. Jag tror att det kommer att ge viktiga samtal mellan köttbullar, Kalle Anka och andra julklappar.

Det är viktigt att vi bryr oss om varandra.

Kram, Titti.

 

 

5 Comments on “De här två”

  1. Underbart initiativ, jag kommer förbi med ett paket den 20e. Jag tror precis som du skriver att just denna jul kommer att bli speciell för många av oss och det blir verkligen en tid att visa och prata om hur viktigt det är att vi alla hjälper till med det vi kan bidra med.
    Önskar dig en riktigt trevlig 2a advent.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *