Checking in – and out

Titti SchultzLivet4 Comments

Högt och lågt kan man säga om boendet i England. Jag har varit inne på det tidigare, att hotell i the UK är väldigt varierande, tre stjärnor är ju inte alls som hemma, här kan det vara hur som helst. Utsidan kan se helt ok ut eller till och med jättefin, det säger absolut ingenting om hur rummen är. Det kan vara bra att samla sig en stund utanför dörren till rummet innan man öppnar så att man är redo för vad som helst. Vi har bott tio nätter på hotell, åtta av dem på olika ställen så vi har smakat på det mesta.

Första natten bodde vi i Ely utanför Cambridge och det var som en dröm, Poets House.

IMG_9974

IMG_9996

Efter det härliga stället åkte vi till Oxford och där hamnade vi intet ont anande på ett Best Western, Best Western Linton Lodge,  strax utanför stan. Det var…hemskt. Jag ville verkligen inte nudda golvet, det här envisandet med heltäckningsmattor som sedan inte rengörs och som får ligga hundra år i taget i runda slängar. Men jag ger en poäng för ansträngning, de bjöd på vatten, mintkarameller och ett lip balm!

IMG_0223

Vi överlevde dock detta och drog vidare mot Gloucester, där bodde vi utanför stan i byn Mickleston.

IMG_0541

Här! På Three Ways House Hotel. Det var toppen! De hade en magisk trädgård, illustreras nedan:

IMG_0610

Att bo toklyxigt kan ju vara härligt. Det unnade vi oss en natt i Bath där vi bodde på Royal Cresent Hotel.

IMG_0797

I denna Cresent, borta vid buskarna till vänster i bild, där ligger hotellet. Byggnaden är 250 år och bara fantastisk. Här blev det festligt också för när vi hämtade ut bilen hade hotellgubben som hämtade den skrapat i en soptunna utmed hela långsidan med bilen. Det blir spännande…

Från denna fantastiska miljö styrde vi glatt mot Newquay. Det blev väldiga kontraster. Hotel Victoria i Newquay ser möjligen lite kul ut på utsidan och lite på sina håll på insidan om man inte tittar så noga. I rummen hjälpte det inte ens att kisa och det var mögel i badrummet. Hotel Victoria var helt enkelt en felsatsning från min sida. Det var hela Newquay får jag erkänna, inte min och vår grej alls. (Den som tog bilderna till hotellets hemsida förtjänar i alla fall någon sorts pris för han eller hon har verkligen fått hotellet att se toppen ut. Bra jobbat.

IMG_1196

IMG_1040

Alltså… Jag vet inte ens vad jag ska säga om den här. Har aldrig sett maken till discokula tidigare.

Vi flyttade vidare, till St Agnes och Rose in the Vale Hotel, ett bedårande (hur ofta får man användning för det ordet) litet hotell, det var som hämtat ur en film och låg mitt ute i ingenstans. Här blev vi kvar två nätter och jag åker gärna tillbaka. Promenadavstånd till en pub, förstås, tenngruvor att titta på och perfekt pendlingsavstånd till det mesta i Cornwall. Det är det hotellet du ser högst upp också!

IMG_1336

Men även här fanns märkliga rymdinslag…

IMG_1337

IMG_1719

Nästa stopp och hotell var i Torquay. The Imperial Hotel, det var både väldigt fint och märkligt renoverat. Funkade fint! Hotel Imperial Torquay.
IMG_1715

IMG_1713

Utsikten!

IMG_1787

Utsidan. Inte så kul Men det var ju mulet också.

IMG_1906

I Portsmouth sov vi hos The Duke of Buckingham. Hur bra som helst. Rent och fräscht. Pyttesmå rum och ingen hiss. Puben var bra, där käkade vi middag. Det gick inte att få frukost men det låg ett bra fik en bit ner på gatan.

IMG_1966

Vår sista natt sov vi i Brighton på Hilton Brighton Metropole. Det ligger rakt över gatan från strandpromenaden och vattnet i engelska kanalen var alldeles turkost.

IMG_1969

IMG_1971

IMG_1970

IMG_1959

Det bjöds på lemonad i lobbyn. ”God”, var Eriks omdöme. Hotellet får två tummar upp! (Det ser flashigare ut än vad det är och vad det kostar.)

Puh! Det var vår hotellhistorik från den här resan. Undrar du något så fråga!

Nu när vi snart är hemma igen så har jag tvätten att se fram emot, ja det är jag som tvättar. Självvalt. Jag gillar att tvätta. Det kommer att komma några fler engelska inlägg, ett med lite tips och så något eller några med brittiska härligheter. Och ett om Brighton förstås. Men allt kommer att blandas med lite annat. Kanske både du och jag behöver vila lite från allt engelskt. Eller? 😉

 

Kram, Titti.

 

4 Comments on “Checking in – and out”

 1. Hej! Det har varit kul att följa er resa, tack för det!
  Några frågor; var det svårt att köra på vänster sida och hyrde ni höger- eller vänsterstyrd bil? Hade ni förbokat allt boende? Hur är det med turistsäsongen, var det en bra period att resa på?
  Tack igen för att vi fått följa med på resan 🙂

 2. Hej Carina!
  Härligt att du åkt med. Det kommer ett par inlägg till med lite tips och en del mysigheter.
  Det går snabbt att komma in i att köra på vänster sida och vi hade en högerstyrd bil.Vi förbokade allt boende, anledningen var att det är semestertid och det är väldigt fullbokat. Även på minsta bed and breakfast. Om ni reser under lågsäsong kan ni nog vara mer spontana. Och underskatta inte bed and breakfast-ställen, de är ofta bra och mysiga. Men där får man vara beredd att dela badrum med andra gäster, inte alltid men det kan vara så.
  Vi tycker att vår resa funkat fint trots att det är många som är ute och åker. Jag tror att köerna på lite större vägar är lite värre än under t ex höst. Men man vill ju helst vara på små vindlade vägar! Otroligt fint.
  Och vill du så kommer det lite mer från resan här, men inte riktigt med samma frekvens.
  /Titti

 3. Är alltid chaufför när vi reser. Och i England så sitter du på fel sida och kör på fel sida så det blir rätt helt enkelt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *