Bubblig lunch

Titti SchultzFood & Drinks, Livet, Mat & DryckLeave a Comment

 

 

Fantastiska bubblor, bubblande samtal, magisk sång av Isabella Lundgren (Monica Zetterlundstipendiat 2017) och hennes musikanter. En bättre lunch för några dagar sedan, jag är tämligen måttlig när det gäller alkohol men jag är road av hantverket som ligger bakom. Hur många gånger vrider man ett whiskyfat till exempel – och för hand! Den här gången lärde jag mig mer om franska bubblor från Reims i Frankrike. Och som du vet får det bara heta champagne om det är från området i Frankrike med samma namn. Champagne smakar mer om man lyssnar på samtidigt. Och inte vet jag om jag inbillade mig men jag tyckte att det stämde!

Den här gången var det Henri Krug som lärde oss mer om denna bubblande dryck, hur jordmån påverkar smaken, hur skördar slår fel eller blir för bra! Torka eller solsken. Han har bra koll, han är sjätte generationen i familjen att föra traditionen vidare i champagnehuset han fötts in i och som grundades 1843.

Kul och gott. Mina chanser att lyckas i nästa TP-turnering har ökat markant! (Spelar folk TP fortfarande???)

/Titti.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *