Började dagen i rutan

Titti SchultzLivetLeave a Comment

Upp i ottan och sommartid har det blivit så universum snor ju en timme också. In till stan, bytte kläder (av någon anledning tyckte jag att en för stor mörkblå skjorta var rätt grej för nationell tv i dag) och sedan vidare till Nyhetsmorgon där jag skulle prata böcker igen. Det är inte alls ett dumt sätt att börja dagen, mycket kul folk att snacka loss med. Jenny Alversjö var som vanligt grym som programledare och Darin var musikgäst, jag har ju redan hyllat hans nya singel!

IMG_3020På mitt instagramkonto (tittischultz) fick jag frågor om Jennys halsband och jag vet att det är en tjej som heter Emma Israelsson som gör de där små fåglarna. Jag har ett armband i silver med en liten fågel och ett annat enkelt silverarmband som Emma gjort, väldigt fina smycken. Jag är som bekant tokig i silver… (Även om hon jobbar i guld och rosé också.)

IMG_3004I dag hade jag med mig boken De Förklädda Flickorna i Kabul av Jenny Nordberg, den tycker jag att du ska läsa. Vilket jäkla lotteri det är, livet… Ingen rättvisa någonstans. Om en familj i Afghanistan bara får döttrar så klär man inte sällan ut en av dem till pojke och låter henne leva som en pojke fram till puberteten, som en inofficiell officiell hemlighet, det betyder väldigt mycket mera frihet, andra lekar, en annan attityd gentemot hela familjen. Har man inga söner så ifrågasätts familjen och framför allt mamman i familjen. När flickpojken kommer i puberteten och det inte går att dölja att det är en flicka är det inte alltid flickan som levt som pojke i hela sitt liv vill bli flicka igen – nya problem. Det är en bok som är lätt att ta till sig, ett rakt språk och en väldig massa insikter om sånt som jag inte hade en aning om!

IMG_3035Jag lade ett ”skimmerfilter” över mig och Darin, tyckte det passade… 😉

IMG_3025

Erik och jag kollar på några lägenheter i dag, ingen av dem ska vi buda på. Tänk vad duktiga de är på att fota de där mäklarna… Vi lugnade ner oss med en fika hos min kompis Magnus Johansson Bageri och Konditori. Magnus var inte där men det var alla hans goda bullar och praliner.

IMG_3030

 

Härligt väder i dag också…

/Titti.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *