Bond, James Bond

Titti SchultzLivet, StockholmLeave a Comment

I går traskade vi i väg och såg nya Bondrullen, Erik och jag. Den heter Spectre och Daniel Craig är på affischer över hela stan. Jag är inte något fanatiskt Bondfan men jag kan nog säga att jag lite generellt så där gillar filmerna. Daniel Craig och Sean Connery är mina Bondfavoriter. Man måste ha minst en favorit. Vem är din?

IMG_0890

Jag kommer att sakna honom, Spectre är Craigs sista Bondfilm säger han, han har också sagt något i stil med att han heller skär upp handlederna än gör en till Bondfilm. Det är tydliga besked kan jag tycka.IMG_0896Då ska vi se, hur var den då? Den var lång, två och en halv timme, men det kändes inte så långt. Det tyckte däremot sjuåringen, som någon valt att ta med sig på den här ganska våldsamma filmen med både vidriga slagsmål och tortyrscener, som satt bakom mig och sparkade i mitt ryggstöd hela filmen. Jo, jag sa till. Igen och igen. Hur som helst. Som vanligt får vi åka med till fantastiska platser runt om i världen i filmen men jag gillar alltid scenerna från London bäst i alla Bondfilmer. Daniel Craig är i fin form, snygg som attan. Pussvänlig mun och snygga händer. Jag gillar också att han lutar lite när han går. Filem är som vanligt helt orealistisk, den har fått tillbaka lite av Bond-humorn (inte bondhumorn) och det är mycket referenser till Daniel Craigs tidigare Bondfilmer, man knyter i hop påsen, mycket gammalt strul får sin förklaring.IMG_0901Han är mycket längre än man tror.

Som vanligt häpnar jag över hur Bonds kvinnor kan springa så fort i högklackat. Jag önskar bara att de inte vore så taffliga i andra, lite viktigare sammanhang. I den här filmen börjar Bond med att förföra en italiensk änka som spelas av en kvinna som är 51 år gammal (spelad av Monica Bellucci). Craig fick frågan vid en presskonferens om hur han kände för att förföra en äldre kvinnan. Han svarade att det var på tiden att han för en gångs skull fick vara med någon i sin egen ålder.IMG_0902Tack och hej Daniel. Jag menar James. Jag kommer att sakna dig.

/Titti.

(Jag sticker till TV4 nu så vill du kan du kolla när jag pratar böcker i Nyhetsmorgon klockan 9.40. Har med mig en läskig historia i dag…)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *