Bokrea

Titti SchultzLivet2 Comments

Jag älskar böcker. Riktiga böcker. Hur de luktar och hur det känns att bläddra i dem, därför släpar jag hellre med mig en bok vart jag ska än läser på läsplatta. I morgon börjar bokrean så här kommer några tips på böcker jag gillar att bläddra i, skönlitteratur och bilderböcker för vuxna – alltså coffeetableböcker. Jag vet inte vilka av just de här böckerna du kan hitta på rean men det är härliga böcker! Tipsa gärna mig om dina favoriter!

IMG_1862

  1. Översta raden från vänster; grym bok med typsnitt och logotyper och deras historia. Jan Guillous serie om 1900-talet är inte alls dum! Påven Johanna av Donna Woolfolk Cross tipsar jag alltid om.
  2. Mellersta raden från vänster; Min Stroke av Jill Bolte Taylor – Jill är hjärnforskare och skriver om sin egen stroke och sina egna erfarenheter. Man lär sig massor och den är väldigt bra skriven. Alla Ivar Lo- Johanssons böcker. Colorful av Lotta Agaton och Pia Ulin – inredningsinspiration!
  3. Nedersta raden från vänster; A Photographer´s Life av Annie Leibovitz – fantastiska bilder så klart. A London Year, dagboksanteckningar över ett år i London men från alla olika årtionden, århundraden och från alla möjliga olika sorters människor. Guideböcker letar jag alltid, här är några lite annorlunda varianter för min favoritstad, London, där jag alltid hittar nya saker att kolla på.

Jag gillar att köpa lite udda böcker, särskilt på rean, böcker som är snygga, roliga eller väldigt konstiga. Jag hittade Koranen på en bokrea för några år sedan, den bläddrar jag lite i i bland. Det kan vara bra att bilda sig en egen uppfattning tänker jag så jag har läst en del i den. Hittills har jag inte hittat något som påminner om det jag ser i nyhetsrapporteringen… Jag har flera biblar och psalmböcker. IMG_1865Det senaste tillskottet är Mormons Bok. Den fick jag i present när jag stormade in i ett mormontempel i Los Angeles. Jag blev snabbt utföst och skickad till ett besökscentrum, in i templet får bara de som genomgått någon sorts utbildning komma.De ville gärna utbilda mig om jag bara kunde ge dem ett år. Det kunde jag inte så då gav de mig boken. På svenska! Vilken service… Nu kanske du undrar om jag är en troende person. Det är jag inte. Alla tror och lever som de vill, jag tror inte på något särskilt men jag tycker att det är spännande med olika religioner, dess skrifter och symboler. Jag envisas alltid med att jag ska in i alla kyrkor jag passerar och ofta kommer någon av kyrkans representanter och tittar förhoppningsfullt på mig. Sämst mottagande brukar man få i svenska kyrkor konstigt nog. De bryr sig inte mycket om oss som tittar förbi. Har de gett upp? I bland när jag frågar om saker, allt från kyrkan eller det son finns är inne så har de ingen aning. Det händer aldrig utomlands. Ja, det blev en liten avstickare, det här handlar ju om böcker.

Lycka till på rean, som ju finns på nätet också.

/Titti.

 

 

2 Comments on “Bokrea”

  1. Fantastiska bokrean!Aldrig att jag lyckas med att vara hemma under den här perioden! Kommer håg hur man kryssade i kataloger och kånkade hem kassar med spännande böcker.Nätet är inte samma sak….

  2. Jag älskar också böcker och bokrean är ju årets höjdpunkt! Ska bli intressant att kika vad som finns i år 🙂 Ska nog satsa på någon fin fotobok och en härlig kokbok i år…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *