Bara slut kvar

Titti SchultzLivet, TravelLeave a Comment

För ganska många år sedan nu var jag med i ett båtrace som heter Round Britain Power Boat Race. Båtar i olika kategorier startade samtidigt och körde ett enormt båtrace runt hela Storbritannien. Jag blev till och med intervjuad av BBC och de blev alldeles fnissiga när de hörde vad jag hette. Tur att jag inte heter Fanny… Hur som helst, en sträcka under racet ställdes in och det var sträckan runt Lands End. Det hade varit en rejäl storm med tiometersvågor och alla båtar, 43 stycken utom en, vägrades att gå runt Lands End på grund av den grova sjön. Vår båt gick i stället på släp till Wales där det blev en ny start. Nu när jag kommer från land ville jag inte missa Lands End igen.

IMG_1361

Jag är gladare än jag ser ut! Blåsigt, solig och härligt. Nästan som att åka båt snabbt. Nästan…

IMG_1379

Där borta är det, precis bakom det vita huset tar Storbritannien slut. Om man inte räknar Scillyöarna, ungefär 6,5 mil ut i vattnet. Vill du besöka dem så håll koll på när färjorna går. I dag till exempel (14 juli) går det en 9.15. I går när vi var där, inga färjor alls. Man kan flyga ut till öarna, det kostar 70 pund per person i vardera riktning. Jag tar Scillyöarna en annan gång. (Vill man fota sig bredvid skylten på bilden, alltså stå nära den, då får man betala minst fem pund… Det har man hållit på med sedan 1957, att ta betalt av folk för att få luta sig mot skylten. Jag avstod. Folk har ju selfiepinnar nu för tiden. Jag tror inte att de kommer att se någon business i det här så jättelänge till.)

IMG_1366

IMG_1371

Som det blåser, älskar min nya slickade look.

Ska man vara alldeles ärlig när det gäller Lands End så är det en turistfälla förstås. Men om man går förbi alla butiker och alla konstiga caféer med sorgliga spungecakes och rakt ner till det lilla huset där landet tar slut, då är det något fint med det. Men om det är så att du tänker att du ska lägga om hela rutten under din resa för att ta dig hit, till detta världens hörn, då behöver du inte slå knut på dig själv och du behöver inte vara ledsen över att det känns som att du missar något. Det finns mycket bättre platser!

Kram!

Och gruppen hälsar!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *