Äventyr, utmaning…

Titti SchultzLivet, Stockholm, Travel5 Comments

…nu får jag berätta att jag blir Sveriges representant i The Ultimate Ardbeg ARDventurer Challenge. En äventyrstävling i Skottland på ön Islay. En ö som är känd för sin karga men fantastiska natur och den är också känd för flera whiskydestillerier, bland annat Ardbeg som allts anordnar den här tävlingen varje år. Vi blir tävlande från flera länder, jag är enda svensk och det är första gången Sverige representeras i tävlingen. Säg det inte till någon men jag gillar inte att campa, bo i tält, inte kunna duscha på morgonen och så… Men när någon kommer och frågar om jag är sugen på en utmaning, ett äventyr, att släppa sargen en stund – då säger jag aldrig nej. Det är anledningen till att jag tävlat i båtrace, ridit på elefanter, dykt från åtta meter ner i Galeån som inte är så djup, hoppat fallskärm, skärmflugit från Åreskutans topp, repellerat från 85 meter höga DN Skrapan i Stockholm – jag har inte kunnat säga nej. Och nu har det hänt igen, någon har frågat och jag sa inte nej! Vi deltagare kommer att tävla tillsammans OCH även bedömas individuellt, en ensam vinnare kommer att koras. Jag räknar med att det blir jag. (Det är väl i alla fall den inställningen jag måste ha??)

IMG_2829

En bild från Islay.

IMG_2834

Här kommer lite osexiga skärmdumpar från pressmeddelandet:

IMG_3143

IMG_3142

IMG_3137

 

Om jag gillar whisky? Fråga inte just den frågan just nu…

IMG_2835

IMG_2832

Varje dag kommer jag att lämna en rapport på Ardbegs hemsida, jag hoppas också att jag får tillfälle att skriva något här på min egen blogg då och då och att jag kan slänga i väg något på instagram (@tittischultz) titt som tätt. Jag kommer också att behöva dig (dina vänner, din släkt, dina kollegor och alla människor du någonsin träffat) de här dagarna i den skotska vildmarken då jag lever på kottar och mossa, du kan nämligen rösta på mig… Jag ber dig, och alla de där andra jag just nämnde,  – ge mig er röst (det gör du också på Ardbegs hemsida, Ardbeg.com ) .

Det står i pressmeddelandet att de som leder tävlingen kommer att ”titta på den mest innovativa användningen av provianten  …  innehåller bacon, lime, rep, tändstickor och jod”.  Skämtar de!?? Vad kan jag laga på med de ingredienserna?? Är bacon och rep gott tillsammans? Här skulle det sitta fint om någon råkar ha ett kreativt recept.

Jag tänker ringa Ola Skinnarmo i veckan och be om någon sorts intensivkurs. Nej jag skojar inte. Jag ringer honom i morgon.

Kram, Titti

 

 

 

 

5 Comments on “Äventyr, utmaning…”

 1. Åh, så fränt! Det blir roligt att följa dig och se vad du får vara med om. Jag åker till Islay den 12 september, fast jag ska besöka destillerierna. Lycka till!
  /Helena

  1. Vad kul! Jag ska samla så många tips jag kan som kan vara kul för dig också även om du har lite annat fokus än jag. Jag kommer ju att besöka Ardbeg i alla fall. Du får gärna rösta på mig på Ardbeg.com .
   Håll tummarna för mig och jag är säker på att du får en fantastisk resa!
   /Titti

   1. Klart jag ska rösta på dig, håller tummarna. Lycka till
    Hoppas det blir lite whisky också
    /Helena

 2. Pingback: Skavsår | VAVAWOOM

 3. Pingback: Det närmar sig | VAVAWOOM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *