Att gå och gå

Titti SchultzLivet, Shopping, StockholmLeave a Comment

Jag hade massor av egen tid i går. Min kille drog i väg och hittade på saker med ett gäng kompisar och jag drog i väg och hittade på saker alldeles själv, om du läst bloggen tidigare eller hört mig i radio så vet du att egen tid är bland det lyxigaste och bästa jag vet. Det betyder inte att jag inte gärna gör saker tillsammans med Erik, det betyder bara att jag mår väldigt bra av att bara vara med mig själv. Jag hade planerat att gå ett varv på stan, det fanns ärenden att uträtta. Vädret var alldeles fantastiskt så jag bestämde mig för att promenera från Södermalm där jag bor till stans mer centrala delar. Då har kan man välja att gå genom gamla stan om man vill, det ville jag.

IMG_9496Passerade Slussen och där hade ett utländskt militärt fartyg ankrat upp, det verkade fredligt. Djurgårdsfärjorna gick som vanligt.

IMG_9497 Gammalt gammalt.

IMG_9519Sankt Göran och Draken till vänster i bild.

IMG_9522

IMG_9499Turister on a roll. Som om det inte redan är ganska stökigt, förvirrat och rörigt i Galma Stans smala och gamla gränder… Nu kan man bli nedmejad av en sån här också, segways, de  som kör har hjälm men alla runt omkring dem är oskyddade… Notera mannen till vänster om den främre segwayen, han måste ju nästan ha förlorat en fot!

IMG_9534

IMG_9535

IMG_9530Själagårdsgatan, första gången den lät höra talas om sig var 1487. Brända Tomten kallas platsen där trädet, en stor kastanj, står. Själagården var ett hem för gamla och sjuka på 1420-talet, själavårdarna var beroende av själagåvor, de donationer man fick, gåvan skulle ge givaren salighet i själen. Att platsen heter Brända Tomten är för att det hus som stod där brann 1728 och det blev inget nytt hus precis där det nedbrunna huset stått. Där växer kastanjen.

IMG_9538

IMG_9547Där mellan husen anar man Kungliga Slottet och Slottsbacken. Jag bestämde mig för att gå in. I slottet. Men det återkommer jag till i ett eget inlägg.

IMG_9592Efter min detour inne på Slottet (som jag alltså återkommer till) så knallade jag förbi kungens fontäner.

IMG_9596Tog ett varv i Sturegallerian, köpte vinterskor och passerade det här. Man har myst till det ordentligt!

IMG_9601Och jag provade den här. En blus i siden som var som en tröja. Minst sagt prickig och tänka sig, jag slog till.

/Titti.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *