Är du helt puntad?

Titti SchultzLivet, TravelLeave a Comment

Det får jag nog lov att säga att jag är. Puntad. I går tillbringade vi dagen i Cambridge och där får man inte missa att mysa fram i en punt på the river Cam. En punt är en flatbottnad båt som man stakar fram med en stång, som gondoljärerna i Venedig. Man kan hålla på själv eller åka i större eller mindre grupper i de här små båtarna. Det var varmt och soligt och himla härligt att bli puttad runt på floden. Vår ”puttare” hette Matteo och han var jättejättebra! Rolig och otroligt kunnig. Vi åkte med ett puntföretag, det finns många som heter, Scudamore´s.  Det var ett bra val, alla guider/gondoljärer är rejält utbildade, deras puntar vickar aldrig och de är otroligt kunniga så den guidade turen är fantastisk. Inte bara torra historiska fakta utan massor av rolig kuriosa!

IMG_0144

Här är mamma, pappa och Matteo med Bridge of Sighs i bakgrunden. Matteo berättade bland annat att 32 nobelpristagare pluggat på Trinity College, vetenskapsmannen Stephen Hawkins bor fortfarande i Cambridge och man har en gång lyckats odla en banan i Kings Colleges trädgård, den blev fem centimeter.

IMG_0135

Baksidan av St Johns College, där snålade man lite med fasaden och därför var man snabb att odla klätterväxter på huset och de har varit där i hundratals år. Smart.

IMG_0178

IMG_0148

Gruppbild! Med Kings Colleges kapell i bakgrunden. Det är det näst största i världen! Kungar med hybris… Kings College är det äldsta universitetet och Trinity College är det största. Båda var stängda i dag!!! Jag började nästan gråta, jag hade verkligen sett fram emot att knalla runt där inne. Skit och pannkaka. Det är examenstider och man har mycket hyss för sig då är vi turister inte välkomna.

IMG_0145

Däremot var det fritt fram på St John´s College så där traskade vi runt. St John´s har byggnader på båda sidor av Cam, den här kallas bröllopstårtan och det är förstås för att huset ser ut som en. Utom på baksidan där man som sagt snålade på allt utom murgrönan!

IMG_0088

Entrén till St John´s där bakom mig.

IMG_0092

Eget kapell. Förstås.

IMG_0105

Entrén till ett av St John´s elevhem, här har många fötter trampat länge länge ser man! Nöta en stentrappa så här… St John´s började byggas på 1500-talet.

IMG_0096

St John´s College har två broar, den ena är Suckarnas Bro.

IMG_0110

IMG_0114

Om någon skulle vilja ha ett vykortsmotiv så är det här till salu! Någon som skickar vykort!?

IMG_0116

Round Church. Den heliga gravens kyrka, inspirerad av den med samma namn i Jerusalem. Byggd på 1100-talet.

IMG_0087

Trinity College.

IMG_0079

Emmanuels College.

IMG_0084

Christ College.

IMG_0174

Pembroke College. Det finns ett par universitet om en säger…!

IMG_0180

Dagen i Cambridge avslutades med att jag stärkte mig med en shot av bästa sort!

Nästa stopp på vår resa är Oxford och på vägen dit ska vi shoppa! Mer om det lite senare i dag.

/Titti

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *