Alla får ägg

Titti SchultzLivet2 Comments

Det är svårt att undvika, det är mycket påsk de här dagarna… Min mamma och pappa sladdade in hos oss här på landet i går och då blev det påsk på riktigt. Vi överdoserar lax och påskgodis. Och kortspel, syndfullt förstås och risken är att vi hamnar i helvetet. Det hade i alla fall äldre, nu avlidna släktingar hävdat. Men vi har klarat oss hittills. Här ovan ser du en enklare påsklunch, tre sorters lax. Det kan inte bli för mycket. Sparris är näst bäst.

IMG_3246

Sally fortsätter att ta plats i våra hjärtan. Hon är en alldeles fantastisk personlighet. Mild men med mycket humor. (Du som inte är hundmänniska tycker säkert att det låter obegripligt och det må vara hänt. Ni andra, hundälskare, ni fattar.) Vi är bara vuxna som påskar men vi ser alltid till att alla får ett litet ägg med något i. Jag fick en middag i mitt ägg från Erik, inte en färdiglagad middag nedmotad i ett pappägg utan i form av ett hemmagjort presentkort och middagen ska intagas på restaurang, nu ska jag äntligen komma i väg till Farang. Det var flott. Mina föräldrar fick en bok om en katt i sitt ägg. En bok de redan hade. Ja, så kan det gå. I Sallys påskägg hade vi gömt små hundgodisar bland allt papper och en tuggpinne. På bilden här ovanför har hon lagt sig bekvämt och gnager i sig nämnda tuggpinne. Succé.

IMG_3225

Vi spelar Köpa. Det gör vi jämt när det är påsk och jul och sånt. Jag börjar ledsna, det är det ingen som bryr sig om. Min sambo som är senast in i den här traditionen kan inte få nog. Trots över nio år i familjen… Jag vann ingen gång i går, det gör det inte roligare. Det här kortspelet har min pappa och släkten på hans sida spelat i alla tider, det började med hans moster Gun och Morbror Harry tror jag. Eller möjligen med pappas morbror Harrys föräldrar. Det bara SKA spelas. Kortlekarna, spelet kräver dubbla kortlekar nämligen är fyllda av olika vitsiga energirelaterade budskap också. En bonus.)

IMG_3220Hann med ett nedslag i naturen också, detaljstudie. Växt.

IMG_3217Och en sväng ut på bryggan.

/Titti.

 

 

 

2 Comments on “Alla får ägg”

  1. Pingback: Mera påsk & mera mat | Husfrun i Toscana

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *