Åka båt

Titti SchultzLivetLeave a Comment

Vi tog en båttur. Det finns lite grottor och öar att titta på så det gjorde vi.  En glad man var vår kapten och förklarade vad vi såg på italienska som tyvärr ingen av oss talar men min kompis Maria som, enligt egen utsago, är grym på spanska svarade på just spanska och någonstans där fann de varandra. Maria översatte sedan till oss andra. På engelska!? Vi påminde om att vi delar det svenska språket…

IMG_5289Här är mitt gäng på resan; Magnus, jag, Maria och Erik.

IMG_5208Det orangea är koraller. Vi fick inte ta med några hem.

IMG_5229Den här grottan med magiskt blått vatten heter, har vi kommit fram till efter diverse översättningar och tolkningar fram och tillbaka, att den heter Grotta Azzurra.

IMG_5204Maria och Magnus. Maria är troligen mitt i en av sina översättningar.

IMG_5243

IMG_5232Isola Bella. Liten gullig ö. Som jag tyvärr tog usla bilder på. Man har liksom byggt in ett hem i berget. En del av ön är ett museum.

IMG_5238Andra sidan av Isola Bella till höger i bild. Här promenerar man över till ön via en liten tunn strandremsa.

IMG_5264

IMG_5273

IMG_5188Det blir mycket sånt här!

Nu är jag tryggt tillbaka på hotellrummet, det ekar av sirener i dag, det brinner uppe på en av bergstopparna som omger oss. Vi håller tummarna för att det löser sig snabbt, röken är tät och hög. Vidare har jag ju nämnt ryssarna vi har sällskap av på hotellet. De är väldigt diskreta, det är inte riktigt likt andra ryssar jag träffat. I dag har vi listat ut vad det är den tandlöse ryssen jag skrev om i går gör här. Han och hans kompisar är livvakter. Till en liten kort rund man utan hår, en dotter och en fru. Mycket spännande. Varje gång den lille mannen ska bada hoppar tre jättestora och starka män i vattnet med honom och simmar runt honom. En står på stranden. Vi undrar bara om den eller dem mannen skyddas från, vad gör de om de får nys om att han är här… Kom det att bli stökigt?

Skönt att ha semester, man har mycket tid att tänka på ditt och datt.

Ciao!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *