90årskalas

Titti SchultzFood & Drinks, Garden, Livet, StockholmLeave a Comment


I går firade vi den brittiska drottningen Elizabeth II på 90-årsdagen. Egentligen fyllde hon 90 den 21 april men det är en lång utdragen kalasprocess för damen, ambassader världen över har firanden, britterna firar, hennes familj firar, britterna firar lite till och så håller de på. Jag hade lyxen att få fira drottning Elizabeth på den brittiska ambassaden i Stockholm. Det blev ett garden party med extra allt.

IMG_9078

IMG_9077

IMG_9108

IMG_9091

Dresscoden var Lounge Suit, det betyder mörk kostym på det stora hela för män och helst liten klänning för kvinnor men en liten dräkt på the ladies. Jag körde på min smoking, det får duga åt 90åringen. Väl på plats kan jag konstatera att dresscoden hade tolkats mycket fritt. Ett alternativ som gavs var att man var välkommen i 20-talskläder också (årtiondet då jubilaren föddes) och det var det dem som gjorde. Snyggt och kul! Som synes i bakgrunden var scoutskjorta helt ok också.

IMG_9094

Man får ju skylla sig själv om man kör klackar på ett garden party.

IMG_9112

Min kompis Gary var mer engelsk än någonsin. Älska flugan!

IMG_9114

Erik, Helena, Jessica och Gary.

IMG_9120

IMG_9082

IMG_9083

IMG_9101

Höbalar sitter man på. Sedan hittar man gräs i underbyxorna i evigheter efteråt.

IMG_9117

IMG_9122

IMG_9123

IMG_9124

Sicken liten munsbit!

IMG_9127

IMG_9089

Tack för ett fantastiskt kalas!!

Jag älskar nästan allt med England och Storbritannien. Här fick jag mitt lystmäte av tegelhus och lummiga trädgårdar och blommor, engelska bilmärken, körer, nationalsånger – den svenska och den engelska, musik, pims, gin och tonic, pale ale, fish and chips, sausages, scones, te, bakverk – det mesta med sockerkaka som huvudingrediens och det är inte någon favorit, det är scouter, hattar och trädgårdslekar och en gammal tant som inte kan begripa att en kvinna kan vara ambassadör – hon hade träffat en sådan och var omtumlad, vissa håller fast hårt i en svunnen tid.

Take care.

/T.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *