Gudbarn

Titti SchultzFamiljLeave a Comment

 

Jag har fem stycken, det verkar vara ganska många märker jag på reaktionerna jag får när jag berättar. Jag brukar säga att det är jag och kronprinsessan Victoria som samlar på gudbarn, hon klår mig med hästlängder. Det är i alla fall en stor lyx att få bli gudmor. Folk säger tydligen fadder nu för tiden. Inte jag. I sommar har jag fått möjligheten att träffa fyra av fem gudbarn. Och i dag fyller det äldsta 16 år! Hon är det första barnet som föddes bland mina vänner och jag minns när jag fick frågan om jag ville bli hennes gudmor, jag stod och diskade (för hand!!) och höll på att tappa telefonen som jag klämt fast mellan axeln och halsen. Och så började jag gråta, jag blev stolt och glad och hade inte haft en tanke på att att man skulle fråga mig. Eller jag har aldrig tänkt på gudföräldrar i någon form, jag har heller inga själv. Jag skrek ja! och var lycklig som en dag! Det är jag fortfarande.

Grattis på din 16 årsdag Tindra!

I går var Victor här, han är näst äldst. Han är mycket intresserad av fotboll och av sneakers.

Det är roligt när de börjar bli så här stora, tonåringar. Det är så mycket som händer på insidan så de har inte riktigt tid med utsidan och där står jag med mina tusen frågor om musik, skola, killar, tjejer, fotboll, dataspel, kompisar, kläder, vad som är kul och vad som inte är kul. I bland släpper de in mig, det är härligt! Jag minns ju, ibland var det inte skitlätt att vara tonåring.

Här är två till! Emma och Martin, det är de yngsta! De är så jäkla roliga! STORA personligheter. Det pratas hela tiden. Emma kommer gärna med goda råd och förklarar för mig hur jag ska göra saker och ting och hur olika saker går till. Martin har fokus på sina grejer, lyssnar inte så noga och vad jag än frågar så svarar han bara med det som är viktigt för honom just då. Tror att de här kommer att bli mycket smartare än jag när de växer upp. Hissnande tanke!

Och så August, vi har inte setts i sommar och jag längtar! Spå himla fin. Bra drag i honom, rolig, snabb och tuff.

En gång när jag kom hem till August ropade han till sin mamma, nu kommer hon, min hustru! Nej! Min Gudrun! Det vi pratar om just nu, även om det var för länge sedan vi hördes, är lite Star Wars, båtar, Nerf och lite skidåkning. Skidor pratar han mest med min sambo Erik om. Erik som inte är hans gudfar men som August döpt till sin GudErik. Himla fint tycker jag.

Jag som aldrig velat ha egna barn, nej jag har inte hund för att jag egentligen vill ha barn, utan jag har hund för att jag vill ha hund (vilken grej), för mig är det alldeles perfekt att jag får vara lite extra mycket och lägga mig i de här barnens liv. Ett stort förtroende från deras föräldrar och en lyx och glädje för mig!

Kram, Titti

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *