Årets Bok – och de nominerade är…

Titti SchultzBöcker

 

Nu börjar det! Årets Bok, en av årets höjdpunkter. Folkets pris, det är nämligen du, jag och alla som gillar böcker som röstar fram vinnaren av priset Årets Bok och nu händer det för femte året i rad. Jag är väldigt stolt över att jag fått förtroendet att hålla i prisutdelningen alla år. I dag var det dags för världen att få veta vilka de 12 nominerade böckerna 2020 är, här är de, de nominerade:

Och röstningen är igång, vill du haka på så kastar du dig in på ÅretsBok! Du kan rösta en gång om dagen ända fram till den 23 augusti.

Två av juryns representanter; Sofie Kaméus och Dominique Laho-Vary. (Övrig jury bodde i en annan del av landet, satt fast på ett tåg eller kände symptom…) Allt låg förstås i tiden, nomineringarna presenteras egnentligen vid en härlig mingelfrukost som också sänds digitalt, i år blev det förstås bara en digital sändning och det var många som var med oss och kollade, kommenterade och ställde frågor! Kul!

I årets lilla publikation om de nominerade böckerna och om priset i allmänhet dök det här ansiktet upp och en liten intervju.

Där har vi det. Röstning från nu till 23 augusti. Prisutdelningen hoppas vi att den blir, traditionsenligt, på Bokmässan i Göteborg i september. Fredag den 25 september närmare bestämt. Om det blir så att rådande omständigheter gör att det inte går att samlas på det viset som på mässan, då hittar vi andra vägar. Prisutdelning blir det den 25 september på ett eller annat sätt! All info och möjlighet att rösta får du på ÅretsBok eller här!

 

Nu läser vi!

/Titti