I´m in the navy…

Titti SchultzArbeteLeave a Comment

 

 

Vissa dagar på jobbet är roligare, galnare och mer oväntade än andra. Så var det förra veckan! Då mönstrade jag och min morgonkollega Farzad tillsammans med alla våra morgonkollegor på ett fartyg i flottan, HMS Trossö.

På väg till Berga, vi satt där i baksätet och var hyfsat fnissiga, jag, Farzad och Freddi som gör våra nyheter. Fartygschefen Pelle Egnell var snäll och fixade kvällsfika när vi kom dit.

Bilden där nere till höger är tagen i det rum som fartygschefen kallade för stabsrummet, Farzad döpte om det till the situation room eller the war room. Man får konstatera att Farzad var mycket influerad av amerikanska krigsfilmer. Det gav oss andra många skratt! Jag måste för egen del säga att jag ser ju helt stollig ut i den där skyddsmunderingen jag fick på mig när vi skulle skjuta kulspruta (lösa skott!). Jag såg liksom ut som en liten svamp i skogen. Fast ute på sjön.

Här är  min hytt. Mysigt. (Jag var den enda med små öppna sandaler när jag kom ombord, fick raskt byta till gympadojjor.)

Vi sov alltså på fartyget och det här var morgonen som mötte oss strax innan sändningen började. Bredvid Berg ligger Årsta Havsbad, där borta ser man det.

Det här med namnskylten… Vi kan väl säga att det är mitt hemliga under cover namn. Det kan vi säga. Det kan vi.

 

Kanske skulle fundera på att bli utrikeskorre ändå, då skulle jag gå runt så här hela tiden. Fast utan flytväst förstås!

Kära nån… Notera vår hårda uppsyn.  Svårt att få till en tuff look när man ser ut som ett par svampar. Märkligt för andra ombord klarade det galant.

Vi testar rökdykarutrustning. Rökdykare ska jag inte bli, jag blev lätt klaustrofobisk där inne i masken. Att springa rakt in i ett eld och rökfyllt rum med den utrustningen som vägde rejält, nej där viker jag ner mig. Hatten av för dem som arbetar så för andras skull.

Överallt, vart man kommer är detta tydligen ett problem!

Sveriges mest kända fjärd. Hårsfjärden. Hr har det jagats u-båtar!! Eller var det minkar? Eller hur var det nu…?

Tack till alla ombord på HMS Trossö, här är några av dem, vi hade det alldeles fantastiskt hos er. (Näst längst till höger står en kille som heter Jens, han har just börjat jobba i flottan. Han har nämligen bytt karriär, fram tills nyligen var han nämligen förste solist (nästan säker på att det var så det hette) vid Kungliga Operan, balettdansör alltså!! Väldigt inspirerande, att våga byta karriär.) Vi blev mycket väl omhändertagna ombord, jag lärde mig massor och hade väldigt roligt! Tack. Och skepp o´hoj!

 

/Titti

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *